• Toplam: 7 Oy - Ortalama: 2.71
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
Gösterim Stili

Kozlusan Pellet soba
(24/10/2016, 12:01)Uriel Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Kazanın veya hidro sobanın su basıncı max. çalışma basıncı olan 3 bar a ne kadar yakın olursa sistemin verimliliği veya uzak peteklerin ısınması artar mı? Örneğin 2,3 bar ve 2,9 bar da çalışan 2 sistemin hangisi daha iyi ısıtır? Sistemin 3 bara yakın sürekli çalışması kazana kısa veya uzun vadede zarar verir mi?

Kozlusan tarafında tavsiye edilen 1 bar sanırım. Yanlış hatırlamıyorsam kitapçığından okumuştum.

1 bar çok düşük. Kozlusan pellet kazanların hepsinde çalışma basıncı 3 bar yazıyor. Örnek slimpel Easy den..

Ekran Görüntüleri
   

İdeal çalışma 2 barlar. 1 barın altında olması istenmiyor. Kazan soğukken 1,5-1,7 bar civarında olursa basınç kazan 50-60 derecelerde 2 barları bulacaktır. Kazan üzerine koyduğumuz emniyet ventili 3 bar. 3 bardan sonra ventili açar ve suyu boşaltmaya başlar. 
Hydrosmartpel 17 nin üzerindeki mini manometre de min su çizgisi var. @yıldırıma fotoğraflayıp koyarmısın.

Lütfen genel bilgi alma konularında özel mesaj atmayın.
Paylaştığın senindir,sakladığın değil (Yunus )

Önemli Konular için tıklayın

(25/10/2016, 00:15)mbirol Nickli Kullanıcıdan Alıntı: İdeal çalışma 2 barlar. 1 barın altında olması istenmiyor. Kazan soğukken 1,5-1,7 bar civarında olursa basınç kazan 50-60 derecelerde 2 barları bulacaktır. Kazan üzerine koyduğumuz emniyet ventili 3 bar. 3 bardan sonra ventili açar ve suyu boşaltmaya başlar. 
Hydrosmartpel 17 nin üzerindeki mini manometre de min su çizgisi var. @yıldırıma fotoğraflayıp koyarmısın.

Isınınca 1.5 doğru çıkıyor.   

Kırmızı çizginin altında omasın isteniyor. Değer bu.

Lütfen genel bilgi alma konularında özel mesaj atmayın.
Paylaştığın senindir,sakladığın değil (Yunus )

Önemli Konular için tıklayın

Soruma tam cevap alamadım. Su basıncının 1,5 veya 2,5 bar olması verimliliği etkiler mi?
İnternette kısa bir araştırmadan sonra Bernoulli Kanunu'na rastladım. Özetle şöyle diyor: "Akışkan sisteminde hız artarsa basınç düşer, hızla basınç arasında ters orantı vardır ve bu sayede toplam enerji sabit olur."

(26/10/2016, 11:00)Uriel Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Soruma tam cevap alamadım. Su basıncının 1,5 veya 2,5 bar olması verimliliği etkiler mi?
İnternette kısa bir araştırmadan sonra Bernoulli Kanunu'na rastladım. Özetle şöyle diyor:  "Akışkan sisteminde hız artarsa basınç düşer, hızla basınç arasında ters orantı vardır ve bu sayede toplam enerji sabit olur."

Basınç ile debi ayrı konulardır. Basınç suyun dolaşımı ile direk bağlantılı  değildir. Basınçlandırmadaki amaç,sürtünme kayıplarını engellemek içindir. 
Yani şöyle düşünelim bu işi ,bizim pompamız diyelim ki dakikada 100 litre su çeviriyor kapalı devre sistemde. Bizim tesisatın dümdüz bir boru ile didip döndüğünü düşünürsek,basınç 0,1 bar de olsa(hava olmasın yeterli ) 2 barda olsa dolaşan su miktarı ,yani 100 litre kayıp olmaz.(%3-5 göz ardı edilebilir.)
 
 Senaryo 2 de ise işin içine dirsekler ,vanalar,radyatör yüzeyleri ve geçişleri vs gibi karşıt zorlanmalar çıkınca debi kayıpları çoğalır. Heleki 3-5 kat kot mesafesi vs olursa bu durum daha da zorlaşır. İşte burada devreye basınç girer . Yani karşı zorlamalara destek dir basınç. Sistem de basınç düşük olursa ve dolaşımda zorlayıcı,sürtünmeyi arttırıcı etkenler fazla ise gerekli kadar su sirkülasyonu sağlamaz. 100 litre dakika dır pompa ,ama 70 litre çevirebilir. Kalorifer sisteminde kullanılan pompalar basınç yapabilecek yani karşı güçlere karşı direnecek pompalar değil.Adı üstünde sirkülasyon  pompası. Yani geleni gönderiyor. Bu karşı güçleri de yenmek için sistem basınçlandırılırsa sürtünme kayıpları min düşer. Bu iş için de ön görülen basınç 1 barın altına çıkmasın,emniyet içinde 2 barın üstüne çıkması. Bizim bahsettiğimiz kat kaloriferleri sistemleri için bu basınçlar kayıpları engeller. 

 Birde şunu ekleyelim. Suyun hızlı sirkülasyonu da iyi değildir ısı transferi için. Yavaş olması da iyi değildir. İdael çevrim için zaten üreticiler pompa seçimini yaparak sunuyorlar. Hatta şunu da söyleyelim,Kozlusan örnek larak 60 000 kcal ye kadar kazanlarda pompayı veriyor. 60 000 kcal üzerinde pompa seçimi uygulamacı ya kalıyor. Çünkü işin içine merkezi dolaşım ,kat yüksekliği vs giriyor.

Lütfen genel bilgi alma konularında özel mesaj atmayın.
Paylaştığın senindir,sakladığın değil (Yunus )

Önemli Konular için tıklayın

Arkadaşlar Pellet soba ve kazanlarını temizlemede kullanılabilecek süpürgenizi kirletmeyecek bir aparat hakkında bilgi vermek istedik. Forumdan bir arkadaşımız kullanıyormuş.Kendisi kullanım hakkında daha detaylı bilgi verebilir. Ben de ondan duydum paylaşmak istedim. Bu tarz şömine süpürgeleri var piyasada ama oldukça pahalı bu aparata gör. Buda çok ucuz değil ama güvenli,temiz ve pratik.
Karcher markalı bir ürün.
Klima Forumu
Site adresi
https://www.kaercher.com/tr/aksesuarlar/...31390.html
Piyasa satış site örneği
http://www.hepsiburada.com/karcher-islak...EVTAYF7766

Lütfen genel bilgi alma konularında özel mesaj atmayın.
Paylaştığın senindir,sakladığın değil (Yunus )

Önemli Konular için tıklayın

M.mbirol Bey'in defalarca değindiği gibi, pellette kalite çok önemli. İçindeki yabancı maddelerden ötürü ortaya çıkan cüruf yanmayı etkiliyor. Otomatik temizliği olmayan kazanlarda daha sık pota temizliği istiyor. Resimler 15 saatlik yanma sonunda ortaya çıkmıştır.

Klima Forumu

Klima Forumu

Klima Forumu

Klima Forumu

Klima Forumu

Kül tutma aparatının fiyatını pahalı bulanlar için...

https://youtu.be/D4KzU8zRong





Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Color Skins

Change Color:

Background Patterns:

Background Images:

Background Header:

Setting Panel

Main Options: