23/01/2015, 01:45
(22/01/2015, 11:29)fluminense Nickli Kullanıcıdan Alıntı:(22/01/2015, 01:37)mbirol Nickli Kullanıcıdan Alıntı:şunu demek istedim mbirol usta..Suyun hal değişimi ısıyla olur..Sıvı halden buhar hale geçerken ısı alıyorsa,buhar halden sıvı hale geçerken de aldığı ısıyı geri vermelidir..Nitekim de nem alma cihazında bu olay olur.Demek istediğimin en yalın hali budur.Bilim bunu söylüyor mbirol usta,yine de nem alma cihazlarının mantığını araştıracağım.(21/01/2015, 21:56)fluminense Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Şu açığa çıkan ısı meselesi: Suyun buhar halden sıvı hale geçerken açığa çıkarttığı ısı olabilir mi? Zira tam tersi durumda suyun sıvı halden buhar haline geçiş aşaması suyun ısı almasıyla mümkündür,buhar halden sıvı hale geçerken de (nem alma cihazında olduğu gibi) ortama ısı vermeli.Isı enerji asla yok olmaz,sadece transferi söz konusudur.
Anladıysam arap olayım,kin ne yapıyor yahu. Evet enerji yoktan var olmaz ,var olan enerjide yok olmaz ,sadece farklı bir enerjiye dönüşür. Sır burada ama o dediğiniz değil.Çünkü soğutma sistemi ısı transferi yapıyor,ama aynı ortamda dönüp duruyor ,orada kayıp yada kazanç yok..
![]()
![]()
![]()
Bir diğer konu benim evdeki nem konusu: mutfak tarafındaki sürgülü kapının süngerlerini söktüm o tarafta bugün nem yoktu..oradaki pencereyi de yarım araladık klima biraz fazla yakacak ama sağlık daha önemli.
Diğer taraftakileri de zaman zaman sökeceğim,dertsiz başıma dert aldım..Hanım söylenmeye başladı alemin akıllısı sen misin,her tarafı kapatarak nemi musallat ettin diye..![]()
(22/01/2015, 02:35)***** Nickli Kullanıcıdan Alıntı:(21/01/2015, 23:19)fluminense Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Valla ben akıl yürüttüm cevap doğruysa mbirol ustadan hediye bir termometre isterim..yok öyle ulu orta ortaya soru atmak.Bir de seminerlerde sorulan soruymuş cevap doğruysa isterim..vermezse de car car öterim yemin olun
Vallahi benim kafam yerinde olmadığından ödül meselesini anlamamışım -:
Ödül falan yok be sayın abim,makarasına dedim.
ödül olsada vermezk zaten cebinde akrep var. daha önce öyle bir ödüllü yarışması kahve bahane dedi
nem meselesindede yenge hn. demiş olduğu durum çok doğru. plastik pencere çıktı sağlık bozuldu. aslında sizin kapı pencere sanırım ahşap veya metalki si sünger yalıtımı yaptınız. hiç sorun yok işçiliği iyi olmayan plastik pencerelerdede olur bu sorun.
ortam ısınıyor ama yeterince ısınamadığı için duvarlardaki nemi kurutamuyor. havada sürkile olmayınca evde ortamda yeterli olmayan sıcak hava soğuk duvarlara çarptımı başlıyor yoğuşma siz şimdi o süngerleri söekrek baya rahatlatmışsınız iç ortam hava sirkülasyonunu.


