• Toplam: 16 Oy - Ortalama: 3.94
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
Gösterim Stili Konu Kapalı

Klima Tavsiyesi 2018
(08/06/2018, 22:13)Cihan0133 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: İyi akşamlar Mersin De yaşıyorum mbirol bey mutfak 22 metre kare salonum da yaklaşık aynı seviyede  ikisi oda arasında bir kapı var sadece batı cephe öğleden sonra çok güneş alıyor iki yerde çok kararsızım iki yeri aynı anda soğutabilen klima mı almak mantıklı yoksa tek yer için bi klima mı ? bu iki seçenek için aklımda iki yer soğutmak için 24 btu  sigma plus mı yada rota daha ekonomik 24 lük , Yada tek klima daha mı mantıklı olur yardımcı olursanız çok sevinirim

22 m2 ye 24 lük makine takılmaz. Resimde gördüğüm kadarı ile kırma kapı var. Kırma kapıyı açınca 40 m2 yi bulursa o zaman 24 lük seçim olabilir. Kapıyı kapatırsanız konfor kalmaz ama. Bana sorarsanız en fazla 18 lik takın . Airfel ,Rota seçeneginiz olabilir. Daikin servis garantisinde makineler .Mersin de daikin servis arkadaşımız var. isterseniz telefonunu atarız ,iletişime geçin.

Lütfen genel bilgi alma konularında özel mesaj atmayın.
Paylaştığın senindir,sakladığın değil (Yunus )

Önemli Konular için tıklayın

mbirol bey ortada evet kırma kapı var kapının tek kapısını sürekli açık tutarsak iki yerin toplam alanı 45 50 metre kare birde her iki oda da bo soğutur mu acab tereddütümüz var sigma 24 lük çok mu büyük olur, diğer seçenekler sigma plus 18 yada rota 24

Merhaba, 

İzmir’de yaz aylarında sadece ısıtma için kullanılacak klima önerilerine ihtiyacım var. Evde doğalgaz olduğu için kışın kullanmayacağım. Kullanacağım oda 19 m2 ve doğu cepheli. 

Arızasıyla uğraşmayacağım, sessiz çalışan, soğutma performansı iyi olan, elektrik tüketme bakımından ekonomik, maksimum 3000 TL’lik bir klima arıyorum. 

İzmir’de sıcaklar ve evde de hanım bastırdığından bir an önce almam lazım Smile 

Yorumları okuduğum kadarıyla aşağıdaki 2 model çok önerilmiş mbirol usta tarafından.
Sigma Plus 12000 btu
Gree Lomo 12000 btu

Bunların dışında;
- Önerebileceğiniz LG modeli var mı?
- Midea önerirseniz hangi modeli olur?
- Fiyat/performans olarak Baymak'ın çok tutulduğunu okudum internetteki araştırmalarımda. Baymak hakkındaki görüşünüz nedir?

mbirol ustanın ve saydığım markalardan kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Teşekkürler.

(08/06/2018, 22:38)mbirol Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(08/06/2018, 11:34)Ferrari_fb Nickli Kullanıcıdan Alıntı: İyi Çalışmalar Mbirol Bey;
Foruma yeni üye oldum.
Benimde yardımca ihtiyacım olacak.
Evime 24 lük bir cihaz almayı düşünüyorum. Hatta arçelik alacakken formdaki yorumlarınızı okudum. Vazgeçtim tam diyemem çünkü etrafımda arçelik kullanan ve memnun olan bir çok kişi mevcut. Ama bu cihazların en büyüğü 18 lik. 24 lükte nasıl bir performans sunar bilimememkteyim. 
Ancak Farklı görüş almak istiyorum tarafınızdan .
Samsung düşünüyordum yorumları okudum. Direk Vazgeçtim.
4500-5000 arası bir bütçem mevcut.
Evde 3 kişi yaşamaktayız. 2 yetişkin 1 bebek.
Klimadaki asıl önceliğimiz Nem alma olması gerekmekte. Wİ-Fİ o kadar önemli yok benim için çünkü evde sürekli birileri mevcut.
İstanbulda Yaşamaktayım.
Yardımlarınız için şimdiden çok Teşekkür ederim.

Foruma hoş geldiniz .

Öncelikle kapasiteden önce ,kullanım alanını bize yazarsanız kapasite konusunda da fikir beyan edelim.

 Marka konusuna gelirsek, Türkiye de en çok otomobil Tofaş üretimidir . Doblo yu kullanaların çoğuna sorarsanız memnundur. Ama bir Volkswagen Caddy kullanan Doblo ya binerse memnuniyet anketi yaparsanız bence belki 1-2 yıldız ancak verir. Ben uzun yıllar Palio Van kullandım iş aracı olarak. Şimdi Hyundai Matrix aldık ,uzay aracı gibi geldi bize. Palio 2006 ,Matrix 2009 . Oalio da ekmek yedirdi bize ,ama konfor kullanım kesinlikle Matrix olamaz. Dikkat ederseniz Mersedec Vito demedim.

Bu yorumumdan sonra marka seçimi size kalmış.

benim tavsiyem uygun fiyatta öncelik Sigma Plus veya Gree Lomo olur.Yeni Airwell lede Gree orta sınıf olarak geldi. Fiyatlar 4000 TL lerde .

Öncelikle Hızlı Dönüşünüz için teşekkür ederim.
Kullanım alanım evimin salonu olacak. Salon kapısının karşısına koyup ordan koridor ve arka odalara serinlik gelmesini planlamaktayım.
Salon kapısı çıkışı ve arka odalara giden koridorda çok hafif bir ters L var ( L nin başı diğer tarafta) oradaki mesafe 5-6 m arası. Salon 40 Metre Kare. Güney Daire ve eski bina olduğundan malum camı çok seven bir millet olduğumuz için duvar boydan boya cam. (pimapen çift cam). 
Camlarımı çok açamıyorum çünkü karşı binamızda 5 katlı apartmanın boyunu aşmış bir kavak ağaçı bulunmakta ve polenleri sürekli evin içinde. Ayrıca Tren yoluna çok yakın olduğundan yapılan çalışmaların seside sürekli içerde. Sesten yana sıkıntımız şuan için yok ama evde bebek olduğundan polenler tehlike yaratıyor. Cam sonuçta bir şekilde mutlaka bir şekilde açılacak . Bu yüzden Hava temizleme ve nem alma özelliği benim için çok ama çok önemli. Beni,m aradığım özelliklerin temeli bu. Bir çok konudaaz çok bilgim var ama şu klima mevzu hiç çaktığım bir şey değil. Bu zamana kadar gittiğim yerlerde soğutuyor mu soğutuyor mantığıyla hep gidiyordum. Ama biraz araştırınca bahsettiğiniz araba örneği gibi olduğunu anladım. İşte bu yüzden yardımlarınız beklemekteyim.  Smile

      İyi günler,İzmir'de yaşıyoruz ve sıcaklar bastırdı. 12 yıldır kullandığımız samsung marka klimamız son nefesini verdi ve 2 günde annem sıcaktan hasta oldu.Klimayı salon+mutfak ve antreyi soğutmak için kullanıyoruz.Evde kediler de olduğu için yaklaşık 70 m2 lik alanda kapı kapatılamıyor.Eski klimayı ne yapacağımız da ayrı bir konu.Bu iş konusunda hiç bilgi ve deneyimim yok.Bütçem de en pahalısını al çık boyutunda olmadığı için yardımınıza ihtiyacım var.Şimdiden teşekkür ederim

   Merhabalar öncelikle özür dilerim herkesten bende bu şekilde gözükmüyordu yazı boyutu.
Kullanılacak Yerin Alan (m2): 24 m2
Kullanılacak Yerin Yüksekliği: 2,30
Bölge/Şehir/İlçe: İzmir / Çiğli
Kullanılacak yer Kuzey/Güney /Doğu/Batı: Güney ve Batı Cephe. Cift Cam ve sürgülü balkon. Evin 2 den sonra baya güneş alıyor. Esen bir bölge soğutma öncelikli kullanacağız.
Kat: Yüksek Girişı. Üstte beton yok, tente altına asma tavan. Salondaki Camlarin yan tarafı sitenin boşluğu açık alan güneş alıyor.
Ev /İş yeri: Ev
Kişi Sayısı: İki yetişkin
Ekstra Isı kaynağı: Kombi
Müteahhit taktiracagi için Vestel Floral İnverter klima takılacak 9000 yeter dediler ama inanmadım montaj sırasında dikkat etmem gereken bir şey var mı vakumlama yapılıyor Bakir boru Kullanıyoruz dediler

Kullanılacak Yerin Alan (m2): 19
Kullanılacak Yerin Yüksekliği: 2.7
Bölge/Şehir/İlçe: İzmir
Kullanılacak yer Kuzey/Güney /Doğu/Batı: Doğu
Zemin/Ara kat/Çatı kat: Ara kat
Ev /İş yeri: Ev
İş yeri ise İş kolu:
Kişi Sayısı: 2
Ekstra Isı kaynağı: Doğalgaz
En/Boy/Yükseklik Ölçüsü:
Tahmini Bütçe: Maksimum 3000
Düşünülen Klima Modeli:
- LG Standard Plus
- Baymak Elegant
- Sigma Plus
- Gree Viola
- Midea Blanc
(Hepsi 12000 BTU)

Bu modeller için yorumunuzu ve tavsiyenizi alabilir miyim? Bu modellerin dışındaki önerilerinize de açığım.

Merhaba yine ben. Butce vs derken yine dayanamadim imkanlarimi zorladim. Mbirol beyin iyi bir 24binlik makine secersen 48binlige gerek kalmayabilir onerisi ile . Gunes alan cephedeki camlarima blackout gunes gecirmeyen stor perde ve is yerime sigma plus 24000btu modelini aldim. Bugun takildi.
Bu aldigim 4.klima btu lari degissede sigma plus hic degismiyor. Fiyat/performansta cok memnunuz. Elektirik tuketimindende. N11 de satis yapan bir magazadan telefonla goruserek pesin odeme yapip saglamda bir indirimle 4250tl ye aldik.

Klimanin nem alma fonksiyonu olsada manavgat nem orani acisindan cok ciddi sorunlu bir bolge. Birde nem alma cihazi alma planim var. Mbirol bey bu cihazlar hakkindada bilginiz olabilecegini dusunerek TROTEC markasinin cihazlarini onerirmisiniz sormak istedim.

Asumel adlı kullanıcı sigma plus 24 hangi mağazadan aldığını yazabilirmisin fiyat olarak uygunmuş bende almayı düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim

MİDEA MDV FOREST hakkında bilginiz varmıdır mbirol hocam. fiyatı uygun geldi bana siz alın başınız ağrımaz derseniz sipariş vereceğim n11 üzerinden. şimdiden teşekkür ederim.


Konu Kapalı


Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi

Color Skins

Change Color:

Background Patterns:

Background Images:

Background Header:

Setting Panel

Main Options: