• Toplam: 16 Oy - Ortalama: 3.94
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
Gösterim Stili Konu Kapalı

Klima Tavsiyesi 2018
(02/02/2018, 02:01)Vakkas2727 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: mbirol abi hakkını helal et şu saat itibariyle Rota Climate 18000 btu aldım. gittigidiyor dan karta yüklenen puan ile 2500 tl ye geldi 6 taksik aldık. Klima gelince servisi cagirir taktiririz Soke civarına gelirseniz buyrun bi çayımı için Soke Bölge Trafikteyim.Hersey için tsk ederim.

Yolumuz düşüyor ara sıra . Bodrum ,Milas tarafına gidersek. Radara girersek uğrarız ,yaparsınız bir kıyak artık  M08  . mbirol@klimaforumu.com iletişim bilgilerini atarsanız ,tel kaydedelim ,yolumuz düşerse çay molası veririz.
 Bu arada klimanız hayırlı olsun. Çok iyi fiyat denk getirdiniz.

Lütfen genel bilgi alma konularında özel mesaj atmayın.
Paylaştığın senindir,sakladığın değil (Yunus )

Önemli Konular için tıklayın

(02/02/2018, 00:57)mbirol Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(01/02/2018, 21:37)nekom Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Marka takıntısı olan biri değilim ama yiğidi öldür hakkını yeme bir lafımız var . Adamlar işi o kadar profesyonel hale getirmişler ki kumanda üzerindeki jelatin kılıfı sökmeden kullandığım için  kumandanın yüzeyine çizikler oluştuğunu düşündüm ve bunu ME nin Genel merkeziyle mail olarak paylaştım. Aradan yarım saat geçmeden aradılar ve benden resimler istediler. Kumandanın yüzeyinde oluşan ( aslında jelatin kılıf üzerinde oluşmuş ) çiziklerin resmini çekip attığımda önce kumandayı değiştirmeyi teklif ettiler sonra başka birisi arayıp bu çiziklerin jelatin kılıf üzerinde olup olmadığını sordu. Açıkçası geçici koruma kılıfı bile o kadar muntazam yapılmış ki ben geçici kılıf olduğunu bile fark etmemiştim. Kumandanın yüzeyini dikkatlice inceleyince adamın haklı olduğunu çizikleri kumandanın değil kumandayı nakliyat esnasında oluşabilecek olumsuzluklardan muhafaza etmek amaçlı yapıştırılmış jelatin kılıf üzerinde oluştuğunu fark ettim ve bir kez daha adamları takdir ettim. Evet pahalı bir klima olabilir ama bu tür sıkıntılarda bile hiç sıkıntı çıkarmadan çözüm üreten bir markanın ürününe sahip olmakta insanı mutlu ediyor. Başka marka olsaydı muhtemelen ne yapalım kardeşim çizmese idiniz hatalı kullanmışsınız deyip kestirip atardı.
Kumandanın resmini atıyorum. Bu çizik için adamlar yaklaşık 1700 TL lik kumandayı değiştirmeyi bile teklif ettiler.
[/qu


aman servise dikkat arkadadlar parasini odedeginiz klima evinize geldigi zamna o sizin servisi haraketlerini davranislarini beyenmesseniz isi biraktirin baska servis isteyin yine beyenmesseniz baska isteyin klimayi cop yaparlar sonra kagidida imzalatirlar hadi bakalim kliman servisin hatali montajindan dolayi cop oldu 

2015 te ME alt model klimasini aldim servis okadar iyiydiki kurulumdan sonra 1 saat klimanin calismasini kontrol etti butun fonksiyonlari ni denedi ve 1 ay icinde 3 defa aradilar mennunmusunuz sikinti varmi diye 

2017 aralikta lg aldim 2 defa degisim oldu ilkinde ic unite ses yaptigindan dolayi (servisin hatasi)

ikincisinde servisin klimaya boks macindaymis gibi davranip ic unitenin on panalini catlatmasi hatta elemanlari uyardim vur vur biraz daha vur dedim nitekim klima catladi yine degisim 
beni ilgilendirmez kardesim adam gibi kurulum olmadigi surece siz bu klimayi 10 defa degistirirsiniz 

gelen elemanlar hep gencti ucuncu klima geldiginde servis elemen baya olgun biri geldi adam yavas yavas kurdu olmasi gerektigi gibi oldu suan kullaniyorum sorun yok 
 
bu sikintili zamanlarimda bana yardimci olan mbirol agbiye cok cok tesekkur ederim  Okeyto M26

Benim montaj elemanın 21 yaşına yeni girdi. Geçen gün üniformalı ME servisi (20 yıllık usta imiş ) bizim bir montajımızı yaparken ,vakuma ne gerek var demiş, eleman tavrını koymuş, saygı çerçevesinde -Abi vakumsuz olmaz bu iş demiş. Otoparka araba  zor gelmiş ama ,gidip vakumu getirip seve seve vakum yapılmış. Bu iş yaş ile olmuyor malesef ,akıl yaşta değil baştadır demişler. Ben askerden geldiğim zaman Meltem klimada usta olarak işe başladım klima işine ,İzmir den Antalya ya klima montajına gidiyorduk. Antalya da bir tek klima işinden anlayan yoktu. Bizim yaşımız 22 bile değildi. 30-40 yaşında ustalara klima işi öğretiyorduk.

Ustalık üniforma giymekle olmuyor. Giydiğin üniformanın hakkını vereceksin. Temsil ettiğin firmanın kurumsal yapısına uygun davranacaksın. Yoksa servis olmanın mantığı nerede ?

(02/02/2018, 00:42)mbirol Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(01/02/2018, 10:48)adanalıyık Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Diğer markalar için bir şey söyleyemem ama Daikin'in satış temsilcileri sanırım markanın vermiş olduğu özgüvenden olsa gerek biraz üst perdeden bakmayı seviyorlar. Tabi bu tüm bayiler için geçerli olmayabilir ama Mersin' de klima araştırma sürecimde görüştüğüm üç Daikin bayisi de ben de bu izlemini bıraktı. Bayilerin bu tarz yaklaşımı markanın değerini düşürüyor. Sonuçta ben de başka markalara yöneldim. 
Öte yandan keşif ekibinin eve metreyle gelmesi gerçekten garip. Duvarları boyamak için ölçümü alacaklarmış , ya da zemine parke falan mı döşeyecekler acaba ?
Keşif ekibi termal ölçüm aygıtı kullanarak odanızın ısı kayıplarını  ve ısı ihtiyacını tespit eder ve  ihtiyacınız olan cihaza kara vermeniz konusunda sizi bilgilendirir. Yani en azından benim evime gelen ekip bu şekilde çalıştı. Hatta elindeki tablette klimanın monte edildikten sonra ortaya çıkacak görüntüsünü bile gösterdi. Bizim evdeki uygulama bu şekilde oldu.Bahsettiğim ekip ME ekibiydi. Satın alma süreci gerçekleştikten sonra bayi montaj işlemini yapacak servis ile görüşerek size uygun bir saatte randuva alıyor. Montaj işlemlerinden sonra servis size cihazın kullanımı hakkında kısa bilgilendirmeler yapıyor. Cihazı bir saate yakın çalıştırıp çeşitli ölçümler yaptıktan sonra ellerindeki pos cihazına benzer bir aygıta ölçüm sonuçlarını giriyorlar cihazın etkin bir şekilde çalıştığından emin olduktan ve sizin onayınızı aldıktan sonra cihazdan çıkan slip gibi bir dokümanı imzalamanızı istiyorlar ve teşekkür ederek evden ayrılıyorlar. Gün içinde veya ertesi gün sizi genel merkezden arayarak servisin çalışmaları hakkında bazı sorular soruyorlar. Hatta servis personelinin ME logolu iş üniforması giyip giymediğini önceden kararlaştırılan saatte montaja gelip gelmediğini montaj esnasında herhangi olumsuz durumun yaşanıp yaşanmadığını bile soruyorlar.Söylediğiniz gibi ME ekibi evinize termal ölçüm aleti değilde metreyle geldiyse bunu ME Genel Müdürlüğü ile görüşün gerçekten size değer verildiğini fark edeceksiniz. Sanırım kurumsal firma olmanın farkı bu.

Arkadaşım şimdi şu keşif konusuna bir açıklık getirelim. Bana bir kişi açıklasın ki o termal kamera ile ölçüm yaptıktan sonra neyi değerlendirip te ,neyin hesabını yapıyorlar. Sanki termal kamera ısı kaybı hesabımı yapıyor. Asıl bunlar göz boyama . Keşifte önemli olan en büyük etken tecrübedir. Ayrıca metre ile gelmek çok mu kötü bir durum. İşi bilmezin biri gelip te termal kamera ,ipod ile show yapacağına , işi bilen usta adam gelsin isterse adım ile saysın. Ha şunu da söyleyelim ne ile ölçersen ölç sonuç aynı çıkar ,12 ise 12 ,18 ise 18.  
 Bu arada bunları yazıyorum ,şimdi birileri çıkıp ta demesin ,sende yok termal onun için böyle söylüyorsun. Öncelik şunu söyleyeyim. Binlerce klima taktım.Gözüm mt ,elim termal olmuş.  Yine de şunu ekleyeyim. Bundan 20 yıl önce dijital metre vardı bende. En x Boy x Yükseklik ölçer çarpar m2-m3 çıkarır. Müşteri o tarihte bunu görünce vay be derdi. Klima ölçüm cihazımı bu vs.  Hava atmaksa atarsın. Ama şu var ,o çıkan m2 ve m3 ü sen yorumlayamazsan ,o cihaz bir hiçtir. Kaldı ki doğru kapasite çıkardın. Doğru montaj olmazsa yine hiç bir şeydir o iş. 

Ben tabi ki ne yazarsam yazayım ,gösteriş başka bir şey. Şu giyim konusuna gelince ,arkadaş bana ters geliyor tek tip giyim.Markanın askerimiyiz biz. Gelen eleman adam gibi adam olsun, üstü başı düzgün ,ayağı çorabı kokmasın,hele hele galoş giyip benim evime ayakkabı ile giremez. Kim olursa olsun sokmam ayakkabı ile. Bunların hepsi göz boyama Show işi. At hırsızı gibi ,toplama adamlar ,üzerine üniforma giyince profesyonel mi oluyorlar. 
 Neyse çok yazdık yine ,bu sektörün çivisi çıktı zaten Showmenlere kaldı artık meydan.  Bir de şu sağda solda VRV ciyiz biz havası atan ameleler var. 
  Angry Angry Angry Angry

Bu işin üniforma ile veya termal ölçü aletiyle olmadığı usta olarak daha iyi bilirsin . Ancak takdir edersin ki kurumsal olmanın bazı gerekleri vardır.

Ben zaten kurumsallık da karşıyım. Kurumsallık insan ilişkisini bitiriyor. 
 Basit bir örnek vereyim, biz nerede ise her montaj sonrası 1-2 tane delik dubel vida işi yaparız müşterinin farklı ihtiyacı olan. Kurumsal san bu yok demektir. Kurumsal yapı firma da kural dışı iş olmaz. Diyelim ki servis ile bir işiniz var, size hizmet veren servis merkeze telefon açıp, abi bizim bu müşteri çok mağdur oldu işini hızlandırsak vs muhabbet mümkün değil. Her şey kağıt ile olur. Yada mail. Hatta kurumsal da mesai bitimi telefon bile açılmaz. Biz gece 12 de bile hizmet verdiğimiz müşteri var. Kurumsal da geçerken bir uğraşmasın bi çayımızı iç, şu bizim makineye de bir bakıver hani sanki eskisi gibi değil olmaz. Kurumsal esnafları, ustalığı öldürüyor. Usta adam (gerçek usta) kurumsallaşma çalışamaz. Her şeye forum doldur. Adama sekreter tutman lazım. Servis işi masa başında oturan gibi değil.

Lütfen genel bilgi alma konularında özel mesaj atmayın.
Paylaştığın senindir,sakladığın değil (Yunus )

Önemli Konular için tıklayın

(02/02/2018, 16:38)mbirol Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Ben zaten kurumsallık da karşıyım. Kurumsallık insan ilişkisini bitiriyor. 
 Basit bir örnek vereyim, biz nerede ise her montaj sonrası 1-2 tane delik dubel vida işi yaparız müşterinin farklı ihtiyacı olan. Kurumsal san bu yok demektir. Kurumsal yapı firma da kural dışı iş olmaz. Diyelim ki servis ile bir işiniz var, size hizmet veren servis merkeze telefon açıp, abi bizim bu müşteri çok mağdur oldu işini hızlandırsak vs muhabbet mümkün değil. Her şey kağıt ile olur. Yada mail. Hatta kurumsal da mesai bitimi telefon bile açılmaz. Biz gece 12 de bile hizmet verdiğimiz müşteri var. Kurumsal da geçerken bir uğraşmasın bi çayımızı iç, şu bizim makineye de bir bakıver hani sanki eskisi gibi değil olmaz. Kurumsal esnafları, ustalığı öldürüyor. Usta adam (gerçek usta) kurumsallaşma çalışamaz. Her şeye forum doldur. Adama sekreter tutman lazım. Servis işi masa başında oturan gibi değil.

Maalesef kurumsallaşamayan ustalar piyasadan silinip gidiyor. istisnalar vardır elbette . Montaj sonrası rica minnet yaptırılan işin kurumsallıkla ilgisi yok . O tamamen servi elemanının insanlığına kalmış bir şey.
 İşi hızlandıralım muhabbetine gelince kurumsallaşmış firmalarda bu muhabbet olmaz olmamalıda zaten . Herşey nizama intizama uygun olmalı. Tabi ki senin bakış açına da saygı duyarım ama bu benim görüşüm.

Bu gün Daikin satış noktasına gittim 18 bri klima fiyat sordum ellerinde daylux varmış görmek istedim aractaymis göremedim. Daha sonra uğrayacağını söyleyip çıktım. Boch ve uğur satış noktalarına gittim
Daylux 18 btu 3200 tl
Bosch B1ZMI 18604 A++ 3450 tl
Uğur uis18 3500 tl
Profilo bayisinde airtel gördüm 3200 tl
fiyat aldım. Tabi internette bu fiyatlar daha değişken geçen gün bir sitede airtel 3000 tl ye düşmüştü tabi görmeden klimayı almak istemedim.
İzlenimlerimi aktarmak istedim airtel iç ünitesini açmak istedim az kalsa kırıliyordu iç ünite çok kalitesiz uğur iç ünitesi ise güzel bir plastik ile yapılmış aralarında en iyisi bosch markasıydı. Gerek malzeme gerek digital ekran olsun hakkini veriyordu. Fakat kafami kurcalayan nokta 18 000 btu olan bir klima ısıtması 16000 olarak yazılmış internet sitesinde. Müşteri hizmetlerini aradım teknik ekibin dönüşünü bekliyorum.

teknosaya uğradım iklimsa 12 000 btu sigma plus sergilemek için koymuş gerek iç ünite gerek dış ünite kalitesi güzeldi.

(03/02/2018, 17:57)ruzzgar Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Bu gün Daikin satış noktasına gittim 18 bri klima fiyat sordum ellerinde daylux varmış  görmek istedim aractaymis  göremedim. Daha sonra uğrayacağını söyleyip çıktım. Boch ve uğur satış noktalarına gittim
Daylux 18 btu 3200 tl
Bosch B1ZMI 18604 A++ 3450 tl
Uğur uis18 3500 tl  
Profilo bayisinde airtel gördüm 3200 tl
fiyat aldım. Tabi internette bu fiyatlar daha değişken geçen gün bir sitede airtel 3000 tl ye düşmüştü tabi görmeden klimayı almak istemedim.
İzlenimlerimi aktarmak istedim  airtel iç ünitesini açmak istedim az kalsa kırıliyordu iç ünite çok kalitesiz uğur  iç ünitesi ise güzel bir plastik ile yapılmış aralarında en iyisi bosch markasıydı. Gerek malzeme gerek digital ekran olsun hakkini veriyordu. Fakat kafami kurcalayan nokta 18 000 btu olan bir klima ısıtması 16000 olarak yazılmış internet sitesinde. Müşteri hizmetlerini aradım teknik ekibin dönüşünü bekliyorum.  

teknosaya uğradım iklimsa 12 000 btu sigma plus sergilemek için koymuş gerek iç ünite gerek dış ünite kalitesi güzeldi.

İlginç olan şu, Airfel, Uğur, Bosch bunların hepsi aynı makine. Sadece ön kapak farklı. Kalite vs fark yok. Sigma plus sağlam makşne, diğerlerine göre zaten.

Lütfen genel bilgi alma konularında özel mesaj atmayın.
Paylaştığın senindir,sakladığın değil (Yunus )

Önemli Konular için tıklayın

mbirol hocam Airtel iç ünitesi en kalitesiz olanı malesef. uğur ve airtel ayni değerleri içeriyor fakat iç ünite olarak uğur daha kaliteli.Bosch makinenin değerleri çok farkli ısıtması 16000 btu olarak yazıyor sitede. Bosch teknik ekibin aramasını bekliyorum sitedeki değerler yalnis mi bende çok şaşırdım.

3500 tl ye lg sirus smart alınır fakat servis ağı sıkıntılı almaya korkuyor insan

üstadım kolay gelsin forumu ilgiyle takip ediyoruz bir tavsiye almak istedim ..... yaşadığımız yer fethiye ev 2. kat üst kat boş alt katta pek ısınma amaçlı klimayı kullanıyor diyemem salon için klima düşünüyoruz.salon 7 metreye 3,5-4 metre yükseklik 2.5 -3 metre arasında yalıtım yok hem ısıtmada hem soğutmada kullanabileceğimiz bir  klima önerisi almak istiyoruz fiyat olarak çok uçmak istemiyoruz basit bişeyde olmasın önerilerini bekliyoruz kolay gelsin şimdiden teşekkürler ....

(04/02/2018, 15:42)Arnege Nickli Kullanıcıdan Alıntı: üstadım kolay gelsin forumu ilgiyle takip ediyoruz bir tavsiye almak istedim ..... yaşadığımız yer fethiye ev 2. kat üst kat boş alt katta pek ısınma amaçlı klimayı kullanıyor diyemem salon için klima düşünüyoruz.salon 7 metreye 3,5-4 metre yükseklik 2.5 -3 metre arasında yalıtım yok hem ısıtmada hem soğutmada kullanabileceğimiz bir  klima önerisi almak istiyoruz fiyat olarak çok uçmak istemiyoruz basit bişeyde olmasın önerilerini bekliyoruz kolay gelsin şimdiden teşekkürler ....

7*4*2,5 = 70 m3 hacim var . 
Üst kat boş daire , ama çatı değil. Birde Fethiye ılıman iklim olması nedeni ile orta sınıfta klima şartları diyebiliriz.Bizim hesabımız da orta iklim kat sayısı 180 * m3 dür. 

70 * 180 = 12 600 btü çıkıyor sonuç. 
 Yani 12 lik sınır nokta da bir seçim olur. Ama ben size bu alan için üst seri bir makine olan LG Titan 12 öneririm. Isıtma performansı 18 lik makineye eş değer.
 Diğer önerilerde ise 18 lik seçmeniz de fayda var . 
Uygun fiyatta makine 18 lil Airfel ,Daylux ,Vessen, Uğur ,Midea Blanc gibi seçenekler var . Hepsi Midea ,hepsi aynı kalitede giriş sınıfı inverter makine . 3200 TL lerde geziyor fiyatlar.

Bana göre ise bütçeniz uyarsa Gree üretimi orta sınıf makinelerden tercih  edin. York Sierra ,Gree Lomo, Sigma Plus gibi . Bu makineler şu anda 3700 - 4000 TL lerde..

Lütfen genel bilgi alma konularında özel mesaj atmayın.
Paylaştığın senindir,sakladığın değil (Yunus )

Önemli Konular için tıklayın


Konu Kapalı


Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi

Color Skins

Change Color:

Background Patterns:

Background Images:

Background Header:

Setting Panel

Main Options: