28/03/2019, 12:47
(21/03/2019, 20:31)uguler Nickli Kullanıcıdan Alıntı:(19/03/2019, 21:29)mbirol Nickli Kullanıcıdan Alıntı: 1992 - 1996 arasında takmış olduğumuz panasonic klimalar var halen çalışır Marka japon dur . Üretim Malezya dır.
Yine 2000 li yılların başında taktığımız binlerce Çin üretimi Diamond electric klimalar var halen bir çoğuna hizmet veriyoruz, halen işini tam anlamı ile yapan yüzlercesi var . Plastik aksam iflas etmiş ama klima çalışıyor .
Yine foruma resimlerini koyduk 2 sene önce 1995 model Haier marka klima var, halen hizmete devam ediyor . Cihaz ile buluştuğumuz da kir pistten markası okunmuyıor du Tesadüfen müşteri yeni klima almış Haier marka. Onu takıyoruz . Dedi eski makinem Toshiba çok uzun yıllar kullandım İlle inverter dediler, tadilat yaparken değiştirdik . Inşallah onu aratmaz dedi . Cihazı söktük etiketi ıslak bez ile sildik Klima Haier çıktı Adam inanmıyor. Sat bize klimayı dedik yok dedi siz temizleyin, ben onu Rize ye annelere göndereceğim..
Yani Aslına bakarsanız orta seviye düzgün bir klima 10 sene ce 15 senede gider Aslında en önemli konu ilk montaj ve sonrasında uzun yıllar güvenli bir servis ile yıllarca beraber yola devam etmek.
Şunu da söyleyelim . 2008 ekonomik krizden sonra hiç bir makşne de eski sağlamlık yok. 10 yıl ne marka olursa olsun kullanırsanız sorunsuz gerisini düşünmeyin
1995 üretimi Haier , halis muhlis harbi Çin li
https://klimaforumu.com/konu-gecmisten-g...01#pid8101
@mbirol Gerçekten size ne kadar teşekkür etsem azdır. Haftaya Gree u-crown klimalarımın kurulumu yapılacak. Sonrasında izlenimlerimi sırası geldikçe aktaracağım.
@mbirol
Gree U-Crown klimaların kurulumu 25 Mart Pazartesi günü tamamlandı.
Salona 18000'lik ve oda ya 9000'lik olarak montaj yapıldı.
Salon kapısını açıp evin koridor kısmınıda ısıtmak istediğimiz için 12000'lik yerine 18000'lik tercih ettik ve şimdilik 7/24 kullanımını askıya aldık.
İlk notlarım ise:
- Montaj ekibi kurulum aşamasında çok özenli çalıştı.
- Klimaların iç ve dış üniteleri sağlam ve şık görünümlü. 18000'lik cihazın dış ünitesi devasa görünüyor.
- Android ve IOS üzerinden klimaları yönetebiliyorum.(Ewpe Smart en uygun olan yazılım.)
- Şu anda sadece geceleri 9000'lik olanı ısıtma için kullanıyorum ve performansından çok memnunum. Kısa sürede oda sıcaklığını yükseltiyor.(Set sıcaklığı ise 26C ve kapı kapalı durumda.)
- Özellikle yukarı/aşağı salınım kabiliyetini çok beğendim. Geniş açılarda ayarlanabildiği için üflenen havanın yönünü isteğidiğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz.
- Hem iç hem de dış üniteler sessiz.(İklim şartları değiştikçe bunu ayrıca gözlemliyor olacağım.)
Bir kaç fotoğraf
https://app.box.com/s/mibssadqu8je1alzhng889ebvobwsveu
İlerleyen zamanlarda oldukça, yeni gözlemlerimi yazacağım. Ayrıca forum üyelerinden farklı soruları olanlar var ise iletebilirler. Mümkün olduğunca destek olmak isterim.