• Toplam: 6 Oy - Ortalama: 3.67
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
Gösterim Stili Konu Kapalı

Klima Tavsiyesi 2020
35 m2 oturma odası için 18.000 btu lazım galiba.
Peki LG Prestige Inverter AS-W096MMF0, airfel yada sigma comfort 18000 lik kadar performanslı mıdır? Onların yerine kullanılır mı??

Öncelikle böyle bir forum oluşturup insanların sorunlarina bilginizle çözüm üretip cevap verme nezaketinde bulunduğunuz için çok teşekkür ederim mbirol bey. Benim de sizden talebim şöyle olacak. Benim evim eski tip yalıtım yok,alt kat boş üst katta soba yanmakta ve klimayı taktırmaya düşündüğüm oturma odasına  6 adet kapı girişi var.. Ben klimayı oturma odasına taktırmayı düşünüyorum.24 metre karelik bu odaya kaçlik klima almalıyım. Ayrıca 12 binlik bir klima alsam hem 24 metre metrekarelik oturma odası hem de 12 metrekarelik yatak odasının kapısını açsam  ikisini birden hem isitip hem de soğutabilir miyim.yoksa ikisini ısıtmak ve soğutmak için 18 Lik mi bir klima almalıyım bütçem 3500  ile 5000  arası ve son olarak hangi klimayı tavsiye edersiniz. Simdiden çok teşekkür ederim. Allah  razı olsun.

17,5 m2 lik bir salon için eşim de hamile olduğu için bir klima arayışındayım. Prestige 9000 yeterli olur mu yoksa airfel 12000 mi almalıyım yardımcı olursanız sevinirim. Klima görüntüdeki kırmızı alanda olacak. Kapı sol üst köşede evde biraz ısıyı kırar mı ya da nemi acaba 7/24 çalışsa. Bilgi olarak sadece soğutma için kullanılacaktır.

Tavsiyede bulunursanız sevinirim. Teşekkürler yardımlarınız için.

Klima Forumu

Ekran Görüntüleri
   

Merhabalar;

2 sene önce burda yazdıklarınızı okuyarak yatak odası için sigma plus almıştım ve gayet memnunuz

Denizlide 36m2 doğu ve güney cepheli her iki cephede de pencere olan salonum için klima bakıyorum.
şimdi 21000 civarı 15 yıllık lg beko var tüketimi sesi rahatsız ediyor. bu klimayı başka ev için almıştık buraya geçince bu odaya montajı yapıldı kapasite/m2 uyumu pek başarılı değil galiba bu sebeple 5 dakika çalışıp 5 dakika duruyor. (kullanım derecesi 24 25 civarında)

asıl konu şu ki sigma plus 18000btu için iklimsa ile görüştüm 5500 dediler/12 taksit ile fakat 2 sene önce aldığım bayi ve servisten memnundum ama onlar bırakmışlar bu firma içinde iyi yorumlar duymadım biraz kararsızım açıkçası.

bu sebeple 2 sorum olacak

18000 btu sigma plus ve benzeri ne önerirsiniz
denizli için montaj ve servis işleri iyi dediğiniz önerebileceğiniz firma var mıdır?

Merhaba iyi forumlar, 

Bu sabah arkadaşlar gelip klima montajını tamamladılar.

Montajda gayet özen gösterdiler, sadece vakumlama yapmadılar. Neden yapmadıklarını söylediğimde de vakumlamaya gerek olmadığını ilettiler. 3 kez belirttim, üçünde de gerek olmadığını ilettiler. Artık gerek var veya yok günah onların boynuna..

Montaj resimlerini paylaşıyorum;

Ekran Görüntüleri
                   

İyi günler. Foruma yeni katıldım. Klima tavsiyesi için yorumları okumaya çalıştım. Forumda diğer başlıklara da bakmaya çalıştım. Sonuç olarak çok güzel kafam karıştı işin içinden çıkamadım. 
Sizden ricam Şanlıurfa da günde 30 metre kare ve 2,7 metre yüksekliğinde salon (güneydoğu cephe ve o yöne bakan geniş tek pencere olan oda) için ve sadece SOĞUTMA olarak günde en fazla 6-8  saat  kullanacağım klima tavsiyenize ihtiyacım var. Son limit bütçem 6000 TL. Öncelik sırasına göre marka-model bilgisi paylaşırsanız çok teşekkür ederim
  Lütfen kusura bakmayın. Saygılarımla

mbirol hocam selamlar,

Az önce oturduğum bölgedeki form grup bayisinden mitsubishi heavy klimalar için fiyat aldım. Evin cephesi güney+batı şeklinde sabahtan akşama güneş görüyor. İzmir sıcakları malumunuz. Salon 25m2 ve ev arakat.

(trend serisi) SRK35ZSP- W ----- 4400 tl 

(trend serisi) SRK45ZSP- W ----- 5500 tl

( premium serisi ) SRK35ZS  - W ----- 5200 tl 

Fiyatlar ile performanslarını değerlendirecek olursanız, tercihiniz hangisinden yana olurdu ? Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

(20/05/2020, 14:14)Klimasec Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba iyi forumlar, 

Bu sabah arkadaşlar gelip klima montajını tamamladılar.

Montajda gayet özen gösterdiler, sadece vakumlama yapmadılar. Neden yapmadıklarını söylediğimde de vakumlamaya gerek olmadığını ilettiler. 3 kez belirttim, üçünde de gerek olmadığını ilettiler. Artık gerek var veya yok günah onların boynuna..

Montaj resimlerini paylaşıyorum;

Aldığım bayi ile tekrar görüştüm ve vakum yapılmadığını ilettim, klimanın dış ünitesini değiştirecekler. Ünite değişene kadar da ödeme almıyorlar.

(16/05/2020, 21:26)mbirol Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(16/05/2020, 19:17)ferber Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Kullanılacak Yerin Alan (m2): 15 m2
Kullanılacak Yerin Yüksekliği: 3.kat
Bölge/Şehir/İlçe: marmara/bursa/osmangazi
Kullanılacak yer Kuzey/Güney /Doğu/Batı: Güney Doğu
Ev /İş yeri: ev
İş yeri ise İş kolu: -
Kişi Sayısı: 4
Ekstra Isı kaynağı: çift cepheden güneş vuruyor.
En/Boy/Yükseklik Ölçüsü: 4 / 3,5 / 3
Tahmini Bütçe: 4 bin tl


Yalıtım konusuna gelirsek ev eski ve yalıtımlı. Oda ya çift cepheden güneş vuruyor duvarların sıcaklığı yalıtım olmasına rağmen odaya geçiyor. Ev 3 katlı apartman 3. katta oturuyorum. Teşekkürler.
ben 3. ye yazıyorum (kusura bakmayın) daha önce önerdiğiniz klimaları alamadım, bütçemi 4 bin tl ye düşürmek durumunda kaldım.
https://www.hepsiburada.com/airfel-ltxn3...enpaair35u

Merhabalar tekrardan, 12bin lik airfel ürününe internette 300 tl zam geldiği için bugün iklimsa bayisine gittim ve 12binlik sigma plus aldım. Bayramdan sonra takacaklar klimayı. Bursa için nakitte 3650 tl fiyat aldım.

Kullanılacak Yerin Alan (m2): 32 m2
Kullanılacak Yerin Yüksekliği:  2.60m
Bölge/Şehir/İlçe: Ege-Aydın/Nazilli
Kullanılacak yer Kuzey/Güney /Doğu/Batı: Kuzey
Zemin/Ara kat/Çatı kat: Ara kat
Ev /İş yeri:  EV
İş yeri ise İş kolu: -
Kişi Sayısı: 4
Ekstra Isı kaynağı: VAR-Doğalgaz Kombi
En/Boy/Yükseklik Ölçüsü: 6 m - 5,2 m -2.6m
Tahmini Bütçe: max 5000 TL
Düşünülen Klima Modeli: 

Merhaba, yukarıda özellikleri verilen salonumuza klima bakmaktayız.Özellikle soğutma amaçlı kullanılacaktır. Beklentimiz sessiz çalışması ve enerji verimliliğidir.Kapasite ve marka konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.
NOT: Bir tanıdığımız Vaillant bayiliğinde çalışıyor. Fiyat ve servis konusunda ufak da olsa bir avantajımızın olduğunu düşünüyorum.Aynı ekip mi bilmiyorum ama kombi montajından çok memnun kalmıştık.Vaillant VAI 8-050 WN Klima hakkında ne düşünüyorsunuz? Başka önerilere de açığız.Bütçeyi az da olsa esnetebiliriz.


Konu Kapalı


Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Color Skins

Change Color:

Background Patterns:

Background Images:

Background Header:

Setting Panel

Main Options: