• Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
Gösterim Stili

Toshiba ras13 skvp 2 inceleme
#31
(21/02/2020, 00:00)veli125 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [quote='cgokhans' pid='35379' dateline='1582226776']


27 ve 25 derece kullanıyor ken klima set ayarı mi yoksa odanin gerçek ısı sımi birde fatura ne kadar geliyor

Hocam bu arada dış cephe yalıtımlı. Bunu da ekleyeyim. Sorularınıza gelince klima set ayarı bunlar. Termometrem yoktu açıkçası kontrol edemedim oda sıcaklığını. Fatura konusuna gelince günde yaklaşık 14 saat çalıştı 7 gün Boyunca. Buz dolabı vs yok evde şu an. Sadece klima, ampul ve de montaj için ekibinin kullandığı araçlar 42.3 TL elektirik geldi. Ama kw ın fiyatının her geçen zaman hızla büyüdüğünü düşünecek olursak en temel doğru değerlendirme kw bazında değerlendirme diye düşünüyorum. Bu klima 7 gün boyunca  gece tüketimi olarak 30kw harcamış. Başka bir alet çalışmadığı için klimaya ait olduğu net. Gece aralıkları 22-06 arası görülüyor. Bu durumda saatte 0.5357 harcamış ki bu markanın bu modeline yakışacak bir değer değil bence.

#32
(20/02/2020, 18:56)cgokhans Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(20/02/2020, 18:21)veli125 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: bendeki klima eski seri. eski klimalarda kalite var ve bakir orani fazla diye biliyorum. suanda klima dahil her ürün artik rekabetçi fiyat, artan maliyetler yuzunde kaliteden ödün veriliyor. 
bende diger oda için 2.el Me ef35 modeli alacaktim 4bin tl ye. anlasamadik. sonra daikin baktim sizdeki model aynisi 2.el shira plus buldum 6bin tl istiyor Smile  hala bulamadim 2.el sizde oyle deyince daikin almasim mi diye tereddüt de kaldim

Hocam en iyi iki marka daikin ve mitsubishi Electric markaları hatta daikin klimanın mucidi dediler hep. En az bu ikisi yakar dediler (genel deyiş yani bu siteden tavsiye olarak değil) daikin baktım. Daikin in gerçek serileri shira dan başlar dediler shira Plus aldım. 9800 TL verdim ki şu an 12600 e yükselmiş. Neyse bu parayı niye verdim kaliteli olsun az yaksın senelerce yaz kış kullanacağım kendini amorti eder sonra da kara geçeriz dedim. Daha ilk montaj da kasayı oturtmayan bir servis ilk gece gexe moduna alınca başlayan tır tır sesler sorunu %100 çözemeyen servis ama nadir ve kapak aç kapat la düzelen bir seviyeye indi. Fiyatını duyanlar bir klimaya o kadar para mı verilir dedi. Az yakacak ise niye verilmesin dedim. Ama daha az yakan daha ekonomik klimalar gördükçe içim cız ediyor. Malzeme kalitesi on numara. Özellik desen bol. En güzel özelliği sanırım havayı kurutmaması gözü hassas kişiler için önemli. Eşim klima da duramaz gözden dolayı ama hiç sorun yaşamadık. Ama fatura geldi bakıyorum 0.5357 gece ortalaması. 18lil bir inventer ın min değeri 0.3 kw diye Google aramalarında veriler buluyorum. Bizim ki %78daha fazla tüketiyor. Hani daikin az tüketir idi. Ya bacanağın aldığı çakma daikin dedikleri bile shira Plus dan az tüketiyor.

Klima tüketiminiz çok normal. Asıl sıkıntı size ayda 150 TL yakar diyen bilinçsiz satıcı veya servis te. Açın bakın scop de kış sezonu tüketim verilerine. Ki bu veriler test koşulları. Isı kayıpları göz ardıdır. Siz o veriye %30 koyun, o bile normal.
 Ki siz klimayı sürekli kullanıyorsunuz. Klima tam rejime girecek iken siz kapatıyorsunuz. Yalıtım dediğiniz, dıştan yalıtım. İçten değil. Siz her seferinde duvarları ısıtmak gerekiyor. 
 18 lik bir klima için ortalama 500 watlar çok normal.

Lütfen genel bilgi alma konularında özel mesaj atmayın.
Paylaştığın senindir,sakladığın değil (Yunus )

Önemli Konular için tıklayın

#33
(21/02/2020, 11:00)mbirol Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Klima tüketiminiz çok normal. Asıl sıkıntı size ayda 150 TL yakar diyen bilinçsiz satıcı veya servis te. Açın bakın scop de kış sezonu tüketim verilerine. Ki bu veriler test koşulları. Isı kayıpları göz ardıdır. Siz o veriye %30 koyun, o bile normal.
 Ki siz klimayı sürekli kullanıyorsunuz. Klima tam rejime girecek iken siz kapatıyorsunuz. Yalıtım dediğiniz, dıştan yalıtım. İçten değil. Siz her seferinde duvarları ısıtmak gerekiyor. 
 18 lik bir klima için ortalama 500 watlar çok normal.

Hocam gündüz gayet iyiydi hava. Klimanın çalışmaya devam etmesine gerçek anlamda gerek yoktu. Hatta gece geldiğimiz de buz gibi olmuyordu oda. Buz gibi olur endişesi ile bebeğimiz var diye ilk gece saat ayarı yapıp gittik geldiğimiz de klima fırın gibi yapmıştı odayı. bir akşam klimanın çalışması için kurduğumuz saatten önce eve gelmemiz icap etti ve geldiğimiz de gördük ki saat ayarına gerek yokmuş oda ılıktan biraz soğuktu. O yüzden bebeğimiz olmasına rağmen saat ayarı kurmadan gitmeye başladık. Bunda klimanın performansının çok iyi olması da etken. Geldiğimiz de çalıştırmamız yeterli oluyor odayı çabuk ısıtıyor. o yüzden sonraki geceler klimayı eve döndüğümüz de açtık. Benim hayal kırıklığım performansı, malzeme kalitesi (malzeme kalitesi gerçekten mükemmmel) vs değil.  Hayal kırıklığım daha tasarruflu olur diye ciddi miktarlar verirken yarı fiyatı yada 4/10 oranda daha uygun klimaların minumum değerlerinin daha düşük olması. Ki bu klimalar hakkında da güzel yorumlar gördüm. Sizlerin önerdiği klimalardan bahsediyorum. 

Eğer diyorsanız hocam siz 7/24 de çalıştırsanız 7/14 gibi bir tüketim sağlardınız çünkü daha az tüketime geçerdi, o zaman sorun yok. ama dediğim gibi evi soğutacak gibi bir hava yoktu. Ocak sonu olmasına rağmen güneşli ve sıcak günlere denk geldik.  10 saat kapalı olması bu kadar etki eder mi, o evde tamamen yaşadığımda görmüş olacağım. Bu da daha bir buçuk yılım var demek. 

Birde bacanağın aldığı çakma daikin diye tabir edilen bir modelle (ama onun ki 12lik) pek fark olmayışı (hatta belki o biraz daha az tüketim yapmış olabilir, onlar 13 gün günde 8 saat çalıştırarak (15-23 arası) 71 tl ödemişler. E bunlarda buzdolabı çamaşır makinesi tv vs de var. Yani onların klima da bizim ki gibi yada biraz daha az tüketim yapmış. 

Benim sizler gibi bilgim yok tabi. Tüketici olarak ben 5-6 bin daha fazla verirken ister istemez elbette aşırı boyutta olmamak koşuluyla daha az tüketim beklerim. Bunu göremeyince hayal kırıklığına uğruyoruz. Bence 7 günlük gece tüketimi 30 kw değil de max 20 kw olmalı idi. 

12-18'lik mevzusu da aşırı etkiliyorsa bu tüketim olayını 18'lik almakla iyi mi yaptık kötü mü yaptık onuda bilemiyorum. servisçi bile bana "18'lik hemen ısıtır düşük tüketime çabuk geçer 12liğe göre daha az tüketir" dedi. belki onun da eksik bilgisi vardır. Ve bunlar birleşince hayal kırıklığı boyutu artıyordur. 

Sonuçta bu ürünü aldık ve kullanacağız. İnşallah ses sorununu da tamamen çözebiliriz bir daha ki gidişimize. Malzeme kalitesi olsun, özellikleri olsun, performansı olsun memnunum. Çok elbette yakmıyorken dediğim gibi daha uygun fiyatta olan ürünlerin daha az tüketim yapması hayal kırıklığım. Saygılarımla...
Edit:
Ek olarak şu klimaya 10.000 verdin ama elektirik faturası olarak aramızda pek bi fark yok verdiğin paraya göre çok yakmış, daikin bu muymuş deyip dalgaya alan insanlardan dolayı yediremiyorum sanırım bu durumu :/

#34
Öncelikle şunu iyi bilin. Her zaman yazıyorum. Orta sınıftaki 4 bin TL lik klima ile süper seri 10 000 TL lik klima arasında ayda 100 TL bile toplamda elektrik tüketimi farkı olmaz. Bunu defalarca yazdık. Sizin verdiğiniz paranın %30 u DaiKin markasına %20 side kalite, özellik farkı. Ha konu daikin olduğu için bu dediğim, değilse her japon markası içşn geçerli aynı şeyler.
Ben daha önceleri Gree üretim 12 lik Zibro kullanıyordum koridorda. Bu günkü değeri 4 bin TL lerde. Şimdi onun yerinde 2. Kış panasonic Z25 var. Bu cihaz da bu günlerde 7-8 bin TL. Yani arada min 3000 TL var.
Bir kış sezonu tüketim avantajı tüm test ölçülerde max 400 kw. Bugünün parası ile max 300 TL. Yani 3000 TL fark 10 yılda çıkar ancak. Sonra kara geçeceğiz. Bakın bunlar varsayım değil, birebir yaşanan gerçek. Aradaki tek fark Panasonic Z25 konfor olarak ısıyı çok daha stabil tutuyor. Ama şu da var Gree de de hiç üşüyen olmadı, ısıtma soğutma yolda kalmadı.

Kapasite seçimine gelirsek, her zamanki pazarlama taktiği size de yansımış. Bizde millet çocuğuna ayakkabı alırken büyük alır, dolap alacak büyük alır. Klima da aynı. Büyük olsun dedim biri odur doğruyu söyleyen. Şimdi ben satıcı olarak size deseydin Shira plus 12 lik 7000 TL, diğer satıcı büyük al hızlı ısıtır 18 lik 10000 TL. Siz kesinlikle 18 lik alacaktınız. Ben ne kadar ısrar edersem edeyim, büyük olur desemde satış kaçacaktı. Bunları yazıyorum, yine varsayım değil. Hepsi birebir yaşanmış gerçekler. 10 m2 odaya 9 luk fazla gelir, 9 ile 12 arasında 200 TL fark var diye olmuşken büyük olsun deyip herkes 12 lik alıyor. Bulgaristan da en soğuk yerde klima ile ısınıyor lar. Ülkede 7 binlik klima satılıyor. Türkiye de 7 binlik klima satışı yok. 9 luk bile zor satılıyor.
Gelelim klima aç kapa konusuna. Siz kullandığınız, saat üzerinden ortalama tüketim alıyorsunuz. Siz klimayı açtığınız zaman sadece havayı ısıtmıyorsunuz. Aynı zamanda evin duvarları ve eşyalar VS de ısınıyor. Eğerki ev soğumuyor ise siz 6-7 saatlik kullanımda oda duvarı vs de ısı yüklediniz. Evin içi diyelim ki ilk gün 15 derece idi. 6-7 saatlik kullanım da evi 24 yaptınız. Sonra klimayı kapattınız. Ve 5-6 saat sonra eve geldiniz ev 20 derece diyelim. İşte sizin stok ısımız orada duruyor. O zaman toplam tüketimi kullandığınız, saate değil de, evin ısısının korunduğu zamana bölün. Yani hocam kazanda suyu kaynattınız. 10 derece su 5-6 saatte 70 derece oldu. Kapattınız ısıtmayı, su 10 derece mi oldu hemen.
Gelelim 7/24 kullanıma. Evde iken 24, evden çıktınız 20 derecede bıraksa idiniz klimayı belki toplam tüketim düşmeyecekti. Fakat günlük tüketimi 24 saate bölse idiniz ortalama kedin düşecekti. Siz günde 6 saat kullanarak, 24 saat kullanılan bir sistemin ortalamasını arıyorsunuz. 50 km yol yapmışsınız şehir içi yarısı. 500 km otobanda yol yapmış bir aracın ortalama tüketimini bekliyorsunuz. Birde özelikle 1200 cc lik bir otomobil ile 1800 cc lik bir otomobil in tüketim ortalamasını karşılaştırmak gibi bir şey.
Siz oraya 12 lik aynı marka model klima alsaydınız 5-6 saatlik kullanımda ortalama bile düşerdi. Min %10—15.. Fakat tekrar yazalım verdiğiniz yüksek fiyat farkını tüketim içşn drğil kalite, yıllarca sorunsuz kullanım için verdiniz. Pasaat alan biri ile polo alan biri arda 2 katı fiyatı tüketim ike karşılayamaz. Yada bir wv Golf ile Reno clio alan biri aradaki fiyat farkını sizce tüketim farkı ile çıkartabilir mi. Heleki yılda 3-5 bin km yol yapacak ise. Aradaki en büyük fark, dokunuş taki kalite, performans, konfor dur. Az yakan arıyorsanız Daica almak gerekir parasına göre.

Lütfen genel bilgi alma konularında özel mesaj atmayın.
Paylaştığın senindir,sakladığın değil (Yunus )

Önemli Konular için tıklayın

#35
(21/02/2020, 23:07)mbirol Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Öncelikle şunu iyi bilin. Her zaman yazıyorum. Orta sınıftaki 4 bin TL lik klima ile süper seri 10 000 TL lik klima arasında ayda 100 TL bile toplamda elektrik tüketimi farkı olmaz. Bunu defalarca yazdık. Sizin verdiğiniz paranın %30 u DaiKin markasına %20 side kalite, özellik farkı. Ha konu daikin olduğu için bu dediğim, değilse her japon markası içşn geçerli aynı şeyler.
Ben daha önceleri Gree üretim 12 lik Zibro kullanıyordum koridorda. Bu günkü değeri 4 bin TL lerde. Şimdi onun yerinde 2. Kış panasonic Z25 var. Bu cihaz da bu günlerde 7-8 bin TL. Yani arada min 3000 TL var.
Bir kış sezonu tüketim avantajı tüm test ölçülerde max 400 kw. Bugünün parası ile max 300 TL. Yani 3000 TL fark 10 yılda çıkar ancak. Sonra kara geçeceğiz. Bakın bunlar varsayım değil, birebir yaşanan gerçek. Aradaki tek fark Panasonic Z25 konfor olarak ısıyı çok daha stabil tutuyor. Ama şu da var Gree de de hiç üşüyen olmadı, ısıtma soğutma yolda kalmadı.

Kapasite seçimine gelirsek, her zamanki pazarlama taktiği size de yansımış. Bizde millet çocuğuna ayakkabı alırken büyük alır, dolap alacak büyük alır. Klima da aynı. Büyük olsun dedim biri odur doğruyu söyleyen. Şimdi ben satıcı olarak size deseydin Shira plus 12 lik 7000 TL, diğer satıcı büyük al hızlı ısıtır 18 lik 10000 TL. Siz kesinlikle 18 lik alacaktınız. Ben ne kadar ısrar edersem edeyim, büyük olur desemde satış kaçacaktı. Bunları yazıyorum, yine varsayım değil. Hepsi birebir yaşanmış gerçekler. 10 m2 odaya 9 luk fazla gelir, 9 ile 12 arasında 200 TL fark var diye olmuşken büyük olsun deyip herkes 12 lik alıyor. Bulgaristan da en soğuk yerde klima ile ısınıyor lar. Ülkede 7 binlik klima satılıyor. Türkiye de 7 binlik klima satışı yok. 9 luk bile zor satılıyor.
Gelelim klima aç kapa konusuna. Siz kullandığınız, saat üzerinden ortalama tüketim alıyorsunuz. Siz klimayı açtığınız zaman sadece havayı ısıtmıyorsunuz. Aynı zamanda evin duvarları ve eşyalar VS de ısınıyor. Eğerki ev soğumuyor ise siz 6-7 saatlik kullanımda oda duvarı vs de ısı yüklediniz. Evin içi diyelim ki ilk gün 15 derece idi. 6-7 saatlik kullanım da evi 24 yaptınız. Sonra klimayı kapattınız. Ve 5-6 saat sonra eve geldiniz ev 20 derece diyelim. İşte sizin stok ısımız orada duruyor. O zaman toplam tüketimi kullandığınız, saate değil de, evin ısısının korunduğu zamana bölün. Yani hocam kazanda suyu kaynattınız. 10 derece su 5-6 saatte 70 derece oldu. Kapattınız ısıtmayı, su 10 derece mi oldu hemen.
 Gelelim 7/24 kullanıma. Evde iken 24, evden çıktınız 20 derecede bıraksa idiniz klimayı belki toplam tüketim düşmeyecekti. Fakat günlük tüketimi 24 saate bölse idiniz ortalama kedin düşecekti. Siz günde 6 saat kullanarak, 24 saat kullanılan bir sistemin ortalamasını arıyorsunuz. 50 km yol yapmışsınız şehir içi yarısı. 500 km otobanda yol yapmış bir aracın ortalama tüketimini bekliyorsunuz. Birde özelikle 1200 cc lik bir otomobil ile 1800 cc lik bir otomobil in tüketim ortalamasını karşılaştırmak gibi bir şey.
Siz oraya 12 lik aynı marka model klima alsaydınız 5-6 saatlik kullanımda ortalama bile düşerdi. Min %10—15.. Fakat tekrar yazalım verdiğiniz yüksek fiyat farkını tüketim içşn drğil kalite, yıllarca sorunsuz kullanım için verdiniz. Pasaat alan biri ile polo alan biri arda 2 katı fiyatı tüketim ike karşılayamaz. Yada bir wv Golf ile Reno clio alan biri aradaki fiyat farkını sizce tüketim farkı ile çıkartabilir mi. Heleki yılda 3-5 bin km yol yapacak ise. Aradaki en büyük fark, dokunuş taki kalite, performans, konfor dur. Az yakan arıyorsanız Daica almak gerekir parasına göre.
 
Açıklamalarınız oldukça açıklayıcı olmuş teşekkürler hocam Smile

Bu arada günde 14 saat kullandım ortalama olarak. 42.3 TL fatura geldi (buzdolabı yok. Montaj sırasında kullanılan aletler, günde tahmini 3-4 saat tasarruf ampul var ekstra olarak. Yani klima tahminen 37-39 TL yaktı) Ben gece sadece klima çalıştığı ve faturada gece değeri 30 kw olduğu için size 7 gün 6 saatten hesap yaptım. O yüzden 50km şehir içi yapıp 500 km şehir dışı ortalamasını kabul edemiyorum. Gündüz güneşli havada on saat (3 saati akşama geliyor) kapalı kaldı bu ürün o kadar.

Ortalama hesabıma başlangıçta çektiği yüksek gücü de eklememiş oldum bu hesapta. Etkisi oldu ise de ona göre olmuştur diye düşünüyorum. Tabi burada yine sizin bilginiz daha önemli belki yanlış düşünüyorumdur.

#36
(21/02/2020, 23:23)cgokhans Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(21/02/2020, 23:07)mbirol Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Öncelikle şunu iyi bilin. Her zaman yazıyorum. Orta sınıftaki 4 bin TL lik klima ile süper seri 10 000 TL lik klima arasında ayda 100 TL bile toplamda elektrik tüketimi farkı olmaz. Bunu defalarca yazdık. Sizin verdiğiniz paranın %30 u DaiKin markasına %20 side kalite, özellik farkı. Ha konu daikin olduğu için bu dediğim, değilse her japon markası içşn geçerli aynı şeyler.
Ben daha önceleri Gree üretim 12 lik Zibro kullanıyordum koridorda. Bu günkü değeri 4 bin TL lerde. Şimdi onun yerinde 2. Kış panasonic Z25 var. Bu cihaz da bu günlerde 7-8 bin TL. Yani arada min 3000 TL var.
Bir kış sezonu tüketim avantajı tüm test ölçülerde max 400 kw. Bugünün parası ile max 300 TL. Yani 3000 TL fark 10 yılda çıkar ancak. Sonra kara geçeceğiz. Bakın bunlar varsayım değil, birebir yaşanan gerçek. Aradaki tek fark Panasonic Z25 konfor olarak ısıyı çok daha stabil tutuyor. Ama şu da var Gree de de hiç üşüyen olmadı, ısıtma soğutma yolda kalmadı.

Kapasite seçimine gelirsek, her zamanki pazarlama taktiği size de yansımış. Bizde millet çocuğuna ayakkabı alırken büyük alır, dolap alacak büyük alır. Klima da aynı. Büyük olsun dedim biri odur doğruyu söyleyen. Şimdi ben satıcı olarak size deseydin Shira plus 12 lik 7000 TL, diğer satıcı büyük al hızlı ısıtır 18 lik 10000 TL. Siz kesinlikle 18 lik alacaktınız. Ben ne kadar ısrar edersem edeyim, büyük olur desemde satış kaçacaktı. Bunları yazıyorum, yine varsayım değil. Hepsi birebir yaşanmış gerçekler. 10 m2 odaya 9 luk fazla gelir, 9 ile 12 arasında 200 TL fark var diye olmuşken büyük olsun deyip herkes 12 lik alıyor. Bulgaristan da en soğuk yerde klima ile ısınıyor lar. Ülkede 7 binlik klima satılıyor. Türkiye de 7 binlik klima satışı yok. 9 luk bile zor satılıyor.
Gelelim klima aç kapa konusuna. Siz kullandığınız, saat üzerinden ortalama tüketim alıyorsunuz. Siz klimayı açtığınız zaman sadece havayı ısıtmıyorsunuz. Aynı zamanda evin duvarları ve eşyalar VS de ısınıyor. Eğerki ev soğumuyor ise siz 6-7 saatlik kullanımda oda duvarı vs de ısı yüklediniz. Evin içi diyelim ki ilk gün 15 derece idi. 6-7 saatlik kullanım da evi 24 yaptınız. Sonra klimayı kapattınız. Ve 5-6 saat sonra eve geldiniz ev 20 derece diyelim. İşte sizin stok ısımız orada duruyor. O zaman toplam tüketimi kullandığınız, saate değil de, evin ısısının korunduğu zamana bölün. Yani hocam kazanda suyu kaynattınız. 10 derece su 5-6 saatte 70 derece oldu. Kapattınız ısıtmayı, su 10 derece mi oldu hemen.
 Gelelim 7/24 kullanıma. Evde iken 24, evden çıktınız 20 derecede bıraksa idiniz klimayı belki toplam tüketim düşmeyecekti. Fakat günlük tüketimi 24 saate bölse idiniz ortalama kedin düşecekti. Siz günde 6 saat kullanarak, 24 saat kullanılan bir sistemin ortalamasını arıyorsunuz. 50 km yol yapmışsınız şehir içi yarısı. 500 km otobanda yol yapmış bir aracın ortalama tüketimini bekliyorsunuz. Birde özelikle 1200 cc lik bir otomobil ile 1800 cc lik bir otomobil in tüketim ortalamasını karşılaştırmak gibi bir şey.
Siz oraya 12 lik aynı marka model klima alsaydınız 5-6 saatlik kullanımda ortalama bile düşerdi. Min %10—15.. Fakat tekrar yazalım verdiğiniz yüksek fiyat farkını tüketim içşn drğil kalite, yıllarca sorunsuz kullanım için verdiniz. Pasaat alan biri ile polo alan biri arda 2 katı fiyatı tüketim ike karşılayamaz. Yada bir wv Golf ile Reno clio alan biri aradaki fiyat farkını sizce tüketim farkı ile çıkartabilir mi. Heleki yılda 3-5 bin km yol yapacak ise. Aradaki en büyük fark, dokunuş taki kalite, performans, konfor dur. Az yakan arıyorsanız Daica almak gerekir parasına göre.
 
Açıklamalarınız oldukça açıklayıcı olmuş teşekkürler hocam Smile

Bu arada günde 14 saat kullandım ortalama olarak. 42.3 TL fatura geldi (buzdolabı yok. Montaj sırasında kullanılan aletler, günde tahmini 3-4 saat tasarruf ampul var ekstra olarak. Yani klima tahminen 37-39 TL yaktı) Ben gece sadece klima çalıştığı ve faturada gece değeri 30 kw olduğu için size 7 gün 6 saatten hesap yaptım. O yüzden 50km şehir içi yapıp 500 km şehir dışı ortalamasını kabul edemiyorum. Gündüz güneşli havada on saat (3 saati akşama geliyor) kapalı kaldı bu ürün o kadar.

Ortalama hesabıma başlangıçta çektiği yüksek gücü de eklememiş oldum bu hesapta. Etkisi oldu ise de ona göre olmuştur diye düşünüyorum. Tabi burada yine sizin bilginiz daha önemli belki yanlış düşünüyorumdur.

6 saat bir günün 4 te biri. O zaman şöyle söyleyelim 50 km yokuş çıkan araha ile 200 km (50 km si yokuş gerisi düz yol) alan iki aracın km başına ortalama tüketimi bir olur mu. Siz klima için ısıtmada en zor şartlarda kullanımı, zor şartın %25 olduğu ve %75 in norlaş şartlarda çalışan bir klimanın ortalamasını bekliyorsunuz. Siz tam rampa yı çıkıyorsunuz, sonra arabayı geriye salıyorsunuz. Diğeri Rampayı çıkmış, düz yolda gidiyor. Arada bir biraz eğim artıyor. Ama sonra yine düze çıkıyor.
 Ha siz rampayı hızlı çıkarsınız ama yüksek hacimli araç iyi tırmanırken, iyide yakar.
 Unutmayın ki Kablımbağa, Tavşanı hep geçer yarışta.

Lütfen genel bilgi alma konularında özel mesaj atmayın.
Paylaştığın senindir,sakladığın değil (Yunus )

Önemli Konular için tıklayın





Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Color Skins

Change Color:

Background Patterns:

Background Images:

Background Header:

Setting Panel

Main Options: