• Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
Gösterim Stili

Olağan Şüpheliler (1995)
#1
   
Konusu :
Şoke eden finallerin henüz popüler olmadığı bir dönemde finaliyle izleyicinin ağzını açık bırakan The Usual Suspects, sinemaseverlerin baş tacı ettiği filmlerden.

Senaryosunu Christopher McQuarrie'nin yazıp Bryan Singer'ın yönettiği The Usual Suspects neo-noir (yeni kara) türüne örnek gösterilen bir filmdir. Stephen Baldwin, Gabriel Byrne, Benicio del Toro, Chazz Palminteri, Kevin Pollak, Pete Postlethwaite ve Kevin Spacey’den oluşan pırıltılı oyuncu kadrosu ile film, başlangıçta karmaşık bir olay örgüsüne sahip gibi görünse de öykü anlatımı ve geri dönüş teknikleriyle seyirciyi kıskıvrak yakalamayı başarıyor.

San Pedro’da bir geminin güvertesinde ‘Keyser (Kayzer) Söze’ olarak tanınan bir adam ile Keaton adlı yaralı biri arasında kısa bir diyalog yaşanır. Keyser, Keaton'ı vurur ve gemi yanar. FBI ajanı Jack Baer ve gümrük ajanı Dave Kujan, gemide neler olduğunu araştırmak üzere San Pedro'ya gelirler. Sağ kalan iki kişiden biri, Roger ‘Verbal’ Kint ve diğeri hastanelik olmuş bir Macar suçludur. Macar, neredeyse efsanevi bir üne sahip olan Türk mafya lideri Keyser Söze'nin de limanda olduğunu ve onun birçok kişiyi öldürdüğünü iddia eder. ‘Verbal’ Kint ise dokunulmazlık karşılığında olay hakkında uzun bir ifade vermek ister. Verbal, bölge savcısında ifade verdikten sonra çavuş Jeffrey Rabin'in odasına götürülür. Bütün hikayeyi altı hafta öncesinden başlayarak anlatması istenir.
http://www.turkcealtyazi.org/mov/0114814...pects.html





Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Color Skins

Change Color:

Background Patterns:

Background Images:

Background Header:

Setting Panel

Main Options: