• Toplam: 3 Oy - Ortalama: 3.67
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
Gösterim Stili

Kozlusan Hydrosmartpel 17 kw sulu sistem pellet sobası
#1
Thumbs Up 
Öncelikle tüm forum arkadaşlarıma merhaba diyorum benim bu forumda ilk mesajım.Ggeçen yıl (2015) uzun araştırmalar sonucu (mbirol bey'in de tavsiyeleri üzerine) pellet sobası almaya karar verdim ve aralık ayında aşağıdaki video da görmüş olduğunuz kozlusan’ın hydrosmartpel modelini aldım.Cihaz adından da anlaşıldığı üzere evinizde bulunan radyatörlere bağlanabiliyor.Min 3kw - max 17 kw ısıtma değerine sahip.Burada belirtilen kw değeri cihazın tükettiği pellet miktarı olarak düşünebilirsiniz.herkezin de merak ettiği gibi cihazın ile ilgili tecrübelerim şöyle tarif edebilirim; oturmuş olduğum apartman dairesi 30 yıllık bir apartmanın dairesinin 1. Katı ve 100 metrekare .Yalıtım olarak sadece camlar ısıcam. 2014 yılında oğlum dünyaya geldi ve biz bu zamana kadar hep klima ile ısınıyorduk (daha doğrusu ısınamıyorduk). 2014 kışın da ufaklığın birkaç kez hasta olmasından dolayı evimde tadilat sırasında önceden döşenmiş olan radyatörlerime bağlayabileceğim bi sistem arayışına girdim. Kalorifer kazanına dönüştürülmüş sobalar, ısı pompaları, kat kaloriferleri derken, en mantıklı seçimin pellet sobası olmasına karar verdim çünkü;
 
ARTI YÖNLERİ

TEMİZ

En büyük avantajı temizlik günde 1 kere potasını temizliyorsunuz külünü almanıza gerek yok kül tablası 3-4 günde anca doluyor

BACA KURDURMA VE KAZAN İÇİN YER AYIRMA DERDİ YOK

Kat kaloriferlerinde olan (kömürlü) dışarıdan baca çıkarma belediyeden izin alma evrak ve ekstra masraf işi yok evinizdeki baca çıkışını kullanabilir yada direk dumanı dışarıya egsoz edebilirsiniz.Cihazın kapladığı alan normal bir sobadan büyük değil.

GÜVENLİ            

Cihazın çalışması dışarı da kullandığımız (kömürlü) kalorifer kazanlarından çok daha güvenli  ve ayrıca akıllı. Yani bunu bir kalorifer sobası olarak düşünmeyin tamamen kombi mantığıyla üretilmiş ve oldukça kapsamlı bir yazılımı var.Yüklediğim  video da çalışma mantığını görebilirsiniz.Ayrıca odun pelletin de yanarken kömürdeki gibi zehirli gazlar üretme durumu yok.

GÖRÜNTÜSÜ   

Cihazın tasarımı ve çalışma esnasında ki alev görüntüsüne diyecek yok. Alevi izlemek insanın içini ısıtyor.

EKSİ YÖNLERİ


PELLET KÖMÜRE GÖRE DAHA PAHALI

Bunun malum cihazla alakası yok . 2016 yılı itibarı ile 800 tl ton. Fakat yukarıda saymış olduğum avantajlara kıyasla göz ardı edilebilir.

CİHAZLA İLGİLİ SORUNLARIM

İlk zamanlar cihaz dur kalk şeklinde çalışıyordu ve çok rahatız ediciydi çünkü ilk tutuşturma esnasın da fan sesi geliyor ve cihaz yüksek güçte çalışıyordu.set edilen sıcaklık örn. 50 yaptığınızda cihaz 55 dereceye çıktıktan sonra alevi söndürüp içindeki su sirkülasyonunu devam ettirerek kazan suyu sıcaklığı 45 dereceye düştüğünde tekrar çalışmaya geçiyordu. yani modülasyona (cihazın gücünü düşürme diyebiliriz)girmeden alevi söndürüyordu.Bu sorunu cihazın servis menüsündeki histerezis ayarını yaptıktan sonra fan sesi ve dur kalk olayından kurtulduk cihaz inverter klima gibi çalışmaya başladı diyebilirim.
PELLET TÜKETİM DEĞERLERİM
12 aralık 2015 de kullanmaya başladığımız cihazımızı günde 1 çuval (20kg ) ile (kullanmadığımız salonu (15 metrekare) kapatarak)ısındık. 2 Ton almış olduğum pellet den 8 torba arttı ve kış boyunca ufaklık hiç hasta olmadı.
Cihazı hakkında sorusu olanlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Keyifli ısınmalar

Çalışma videosu
Tutuşturma


#2
Buda Çalışma ve modülasyon videosu


#3
mbirol bey arı kazanın lesta 12 kw lık kazanı ile hydrosmartpel 17 arasında pelleti kullanımında ekonomiklik açısından ne fark var. Saygılar.

#4
(19/09/2016, 20:53)hakancide Nickli Kullanıcıdan Alıntı: mbirol bey  arı kazanın lesta 12 kw lık kazanı ile hydrosmartpel 17 arasında pelleti kullanımında ekonomiklik açısından ne fark var. Saygılar.
Lesta olan makinelerden kurmadım ,kullanmadım.Çokta yorum yapamam. Ama kontrol panel İtalyan tasarım ve kullanımı zor oluyor bu paneller.      Kozlusanın güzel yanı kontrol panel LCD ekran ve Türkçe ,ayarlar vs çok çok kolay. Örnek olarak Hydrosmartpel 17 serisi 17 kw lık soba iken .basit bir işlemle kotrol panelden sobayı 12 kw a sınırlayabilirsiniz ,ve sobanız 12 kw ın üzerine çıkmaz.Bu işlemi yapmak 5 dakika bile zaman almaz.

Lütfen genel bilgi alma konularında özel mesaj atmayın.
Paylaştığın senindir,sakladığın değil (Yunus )

Önemli Konular için tıklayın

#5
mbirol bey merhaba peki bu kazanın içinde esanjör var mı. Boyler siz sıcak su veriyor mu. Şimdiden teşekkürler.

#6
(22/09/2016, 20:46)hakancide Nickli Kullanıcıdan Alıntı: mbirol bey merhaba peki bu kazanın içinde esanjör var mı.  Boyler siz sıcak su veriyor mu. Şimdiden teşekkürler.

Hiç bir kazanda eşanjör, boiler yok. İlaveten montajda takılabilir. Ben eşanjör çok tavsiye etmiyorum, kireç kısa sürede tıkıyor. Termoboiler ler var, 80-100 litre.  Boiler + elektrikli ısıtıcılı. Şohben gibi, fiyatlar 600-800 TL arasında. O takılabilir montajda. 
 Plaka eşanjör daha ucuz uygulama, 300 TL civar olur.

Lütfen genel bilgi alma konularında özel mesaj atmayın.
Paylaştığın senindir,sakladığın değil (Yunus )

Önemli Konular için tıklayın

#7
mbirol bey iyi akşamlar. Piyasada satılan ve çabuk ısınıp geç soğuduğu söylenen kalorifer sistemi ısıtma solüsyonu hakkında bir deneyiminiz var mı. Böyle bişey mümkün mü

#8
(26/09/2016, 23:09)hakancide Nickli Kullanıcıdan Alıntı: mbirol bey iyi akşamlar. Piyasada satılan ve çabuk ısınıp geç soğuduğu söylenen kalorifer sistemi ısıtma solüsyonu hakkında bir deneyiminiz var mı. Böyle bişey mümkün mü
Deneyimim yok, ama bu tarz sıvılar bir nevi antifriz tarzı ürünler. Bunlarda asıl amaç sistemin temiz kalması. Paslanmayı engellemek gibi. Suya göre kaynama noktası düşük olduğunu varsayalım. Radyatör de bize ulaşan ısı, kaynama noktasının düşüklüğü bir avantaj değil. Radyatör 60 derce de ne veriyorsa, su veya başka sıvının 60 derece olmadı fark etmez. 
 Yinede incelemek te fayda var.

Lütfen genel bilgi alma konularında özel mesaj atmayın.
Paylaştığın senindir,sakladığın değil (Yunus )

Önemli Konular için tıklayın

#9
Şöyle bir yazı buldum.  Benim düşündüğüm tarzda bir yazı buda. Bu makaleyi yazanlar bu konuda daha tecrübeli olduğu kesin. Bende katılıyorum bu yazıya. Gereksiz bir uygulama bence de. 

Alıntı:Kombi Yakıt Tasarruf Sıvısı

Boşuna yakıt tasarruf kimyasalı alıp da masraf etmeyin.  Kalorifer peteklerinizi ucuza ısıtacak bir kimyasal bulunmuyor.  Ucuz yakıt tüketimi her kullanıcının hakkıdır fakat öyle abartılı rakamlarla yakıttan tasarruf ettiğinizi sanmayın. Bütün bir sene boyunca edeceğiniz karı kimyasal alarak zaten ödüyorsunuz.  Kalorifer tesisatlarında kullanılan kimyasal düşündüğünüz gibi doğalgazı az yakmaz.  Peteklerin ve kalorifer borularının içinde korozyona karşı önlem aldığı için suyun daha iyi peteklere ulaşmasını sağlar. Donma derecesi düşük olduğu için havalar eksinin altına düştüğünde su donmaz. Kombiye de zarar vermez. Yakıt tasarruf sıvısını tesisatın içerisine aktarırken birde işçilik ödeyeceksiniz. Bu tür kimyasalların ömrü 2 yıldır. Unutmayın ısıyı en güzel ileten sıvı sudur. Sudan daha ucuz bir iletken günümüzde yoktur. Hele Türkiye koşullarında içeriğinde ne bulunduğu belli olmayan bir sürü kimyasal vardır. Merdiven altı üretimle piyasaya satılan bu ilaçlardan uzak durmanızı öneriyorum. Merdiven altı diyorum çünkü imalat için hiçbir belgesi olmayan bu sıvıları tesisatınızın içine koydurmanız size durduk yere masraf olarak geri dönebilir. Zaten hiçbir kombi üreticisi bu tür kimyasallara izin vermez.
Tesisatınızın daha az doğalgaz yakmasını istiyorsanız her yıl kombi tesisatı temizletmenizi öneriyorum. Bakın kombi bakımı ile bu söylediğimi karıştırmayın. Tesisatın içerisindeki su ne kadar temiz olursa kombiniz o kadar çok verimli çalışır. Isıtma sisteminin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlayan kombi parçalarının düzenli olarak temizletmek gerekir. Bu tarz koruma kimyasalları alırsanız ona söyleyecek lafım yok. Ev ekonomisi yapayım derken başınıza daha fazla masraf açmayın.  Tesisat sektöründe deneyimli bir firmaya bu işi yaptırmanız işinizin daha doğru bir biçimde yapıldığına olumlu katkıda bulunur.  Her iki yılda bir tesisatınızın bakımını yaptırın. Kombinin suyunu her gün kontrol edin. Peteklerin içerisinde hava olmamasına dikkat edin. Bu söylediğim her şey size olumlu katkıda bulunacaktır. Tüketicilerin bir diğer dikkat etmesi gereken kurallardan biri kalorifer borularıdır. Bakır, plastik, demir v.b. malzemelerden oluşan suyu kombi ve petekler arasında dolaştıran boruların temizliği radyatörlerin ısı performansını artıran özelliklerdir. Sağlıklı bir şekilde yapılmayan ısıtma sistemi boruları daha fazla yakıt yakmanıza sebep olur.
Kaynak site. 

http://www.istanbultesisat.org/tesisat-t...uf-sivisi/

Lütfen genel bilgi alma konularında özel mesaj atmayın.
Paylaştığın senindir,sakladığın değil (Yunus )

Önemli Konular için tıklayın

#10
Kozlusan dan daha büyük alanlar için yeni seri sulu pellet soba. İç mekan kullanımı için uygun ürünler. 200-250 m2 ye kadar rahatlıkla kullanılabilir. Bilgi için bize danışabilirsiniz . Fiyat 6000 TL lerde 

Hydro Easy 25 

   

Lütfen genel bilgi alma konularında özel mesaj atmayın.
Paylaştığın senindir,sakladığın değil (Yunus )

Önemli Konular için tıklayın





Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Color Skins

Change Color:

Background Patterns:

Background Images:

Background Header:

Setting Panel

Main Options: