• Toplam: 13 Oy - Ortalama: 4.15
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
Gösterim Stili Konu Kapalı

Klima tavsiyesi 2015
(24/05/2015, 13:30)coco1912 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: @mbirol
Mbirol usta daikin shira ya karsilik haier de hangi model den gelir enerji sarfiyati ve verimlilik bakimindan


Ayped havalıdan gönderdim

Brezza Nebula serisi ile karşılaştırabilirsiniz.

Lütfen genel bilgi alma konularında özel mesaj atmayın.
Paylaştığın senindir,sakladığın değil (Yunus )

Önemli Konular için tıklayın

(24/05/2015, 12:35)***** Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(24/05/2015, 02:51)byblue01 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: arkadaşlar merhaba Airfel AS12-0940 modeli 12000 BTU aldım montaj yapıldı klimanın üzerinde çinde üretilmiştir yazıyor daikin a.ş yazıyor gree yazmıyor acaba nasıldır kalite olarak fark varmıdır?

arkadaşlar merhaba Airfel AS12-0940 modeli 12000 BTU aldım montaj yapıldı klimanın üzerinde çinde üretilmiştir yazıyor daikin a.ş yazıyor gree yazmıyor acaba nasıldır kalite olarak fark varmıdır?ama kullanım kitapçığında Üretici Firma: GREE ELECTRİC APPLIANCES INC. OF ZHUHAI yazıyor ???

kitapçığına göre greede üretilmiş.  

dış ünitenin resmini çekin atın buraya söyleyelim.  iç ünitedende bir foto atın size zahmet.

acaba tcl üretimi ürünmü. çünkü airfel yeni klimalarını TCL ile anlaşmış orada ürettirecek sizde bu ürnlerden denk gelmiş olabilir.

klimanız tcl ise gree üretimine göre kalitesi biraz daha düşüktür. gerçi gree de altın değil sonuçtada. biz bir görelim dış ünüteyi özellikle.

hocam dış ünite montajı dam surunun dışında ama kutusundaki resmi çektim

Klima Forumu

(24/05/2015, 13:27)mbirol Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Hayırlı olsun klimanız.Montaja yorum serbest mi?

Teşekkür ederim usta, elbette serbest. Dış üniteyi dün hava kararmadan fotoğraflayamadım onu da paylaşabilirim.

Konumunu eleştirirsen benim tercihimdi, bir de üst taraf kiriş olduğu için altına konmasını da ben istemiştim. Aksi durumda tesisat görüntüsü hoş olmayacaktı Smile

(24/05/2015, 13:27)mbirol Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(23/05/2015, 23:43)Beetle Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar Merhaba,

Uzun marka model araştırması ve şöyle olsa nasıl olur, bunu böyle mi yapsak acaba derken sonunda klima sahibi olduk.

Bugün Mistubishi Electric MSZ-EF35VE2 montajı yapıldı. Montaj beklediğim gibi sorunsuz geçti. Her ne kadar satışı yapan arkadaşa şu da olacak mı bu da olacak mı diye sorup dursam da birşey sormaya gerek yokmuş, gayet profesyonel ve titiz çalışıyorlar.

Tesisat girişi istediğim gibi iç ünitenin altında kaldı, dışarıda hiçbirşey görünmüyor. 3,5 metre bakır boru kullanıldı, dış ünite ters kalmasa o kadar da olmayacaktı. Ayrıca binanın dışı siding kaplı olduğundan tesissat için delik açılırken parçalanmasından endişelenmiştim, bu da sorun olmadı. Gayet güzel delindi, montajı yapan arkadaş keşif sırasında deliği dışardan doldurmak istediğimi söyleyince malzeme hazır olursa yardımcı olacağını söylemişti. İş bittikten sonra, aldığım silikon bazlı bir maddeyle deliği dışarıdan doldurdu. Montaj sırasında pencerenin bir kanadı söküldüğü için montajdan sonra erişilmeyecek bir konumdaydı.

Dış ünite de iç ünite de çok sessiz çalışıyor. Dış ünitenin çalıştığı ancak elle dokunup titreşim hissederek anlaşılıyor. İç ünite fanının sesi de ancak son 2 kademede duyulabiliyor. Estetik olarak da güzel bir seçim olduğunu düşünüyorum.

Tek sıkıntı su giderinde, dış ünitenin önüne bırakıldı ve bahçeye akıyor. Ancak 5. kat olduğu için rüzgarda alt katların camlarına gelme ihtimali var. Gelmese bile ikide bir camın önünden dökülen su ben olsam beni de rahatsız eder. Suyu hortumla aşağıya kadar indirmekten başka seçenek kalmadı gib görünüyor. Keşif sırasında aşağıda çocuklar falan asılabilir deyince bu fikirden vazgeçmiştim.

Bu arada her ne kadar fiyatını gereksiz derece yüksek bulsam da hazır klimayı almışken MELCloud'u da istedim, bugün satıştaki arkadaş olmadığı için servis getirmedi. Sağolsunlar daha ödeme yapmadan getirip klimayı takıp gittiler Smile

Araştırma süresince yardımcı olan arkadaş ve üstadlara teşekkür ederim. Fiyat nedeniyle kararsız kalsam da sürpriz yaşamamak için ilk düşündüğüm cihazı almış oldum.

Klima Forumu

Hayırlı olsun klimanız.Montaja yorum serbest mi?

montajı bende beğenmedim yazı yazdım atmadım. taslaklarda duruyor dün 19.55 te saatinden belli

Klima Forumu

nasıl bir saldırı yapcaksın markaya diye bekledim çünkü amacın üzüm değil bağcı senin Blank

çakaalll fiyat düşünce nebula yerine brezza önermeye başlıyorsun millete arada az fark oduğu için nebulayla me nin korkunun ecele faydası yok be gulümmm kampanyadan sonrada gene 2-30 fazlasına bulur millete listedeki rakamlardan satmaları zor çünkü sen gene çatlarsın S17

o yazıyı kopyalıyorum şimdi.

Klima Forumu

(24/05/2015, 13:48)byblue01 Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(24/05/2015, 12:35)***** Nickli Kullanıcıdan Alıntı: kitapçığına göre greede üretilmiş.  

dış ünitenin resmini çekin atın buraya söyleyelim.  iç ünitedende bir foto atın size zahmet.

acaba tcl üretimi ürünmü. çünkü airfel yeni klimalarını TCL ile anlaşmış orada ürettirecek sizde bu ürnlerden denk gelmiş olabilir.

klimanız tcl ise gree üretimine göre kalitesi biraz daha düşüktür. gerçi gree de altın değil sonuçtada. biz bir görelim dış ünüteyi özellikle.

hocam dış ünite montajı dam surunun dışında ama kutusundaki resmi çektim

Klima Forumu

burdaki değerler görede gree gözüküyor sizin çatıy afelan çıkıpta etiket çekmenize gerek yok tipinden anlaşılır ön tarafını çekseniz yeter klimanın.

(20/05/2015, 20:23)mbirol Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(19/05/2015, 17:01)abdullah_03 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba.
Ben bir klima almayı düşünüyorum. Burada tecrübeli arkadaşlara danışmak istedim. Aklımda 2 marka var biri Daikin diğeri Samsung. Samsung İnverter klimalarda 31.05.2015 tarihine kadar 5 yıl klima garantisi ve 10 yıl kompresör garantisi olduğunu öğrendim. Bütçe 1.500 - 2.000 TL arası alabilaceğim duvar tipi inverter bir klima tavsiye edermisiniz. Mümkünse enerji tasarruflu olsun. Marka illa bu ikisinden olacak diye bir saplantım da yok.
Sadece soğutma amaçlı kullanacağım,
Küçük bir odada 12 m² bir alanı soğutmak istiyorum. (Yükseklik 2,70 cm)
Ev 7 katlı binanın en üst katında Batıya bakan penceresi var,
Evin çatısı var ve çatısında izocam serili (Bu sarı renkte olan izocamlardan)
Binada ısı yalıtımı var, Bina 1 yıldır kullanımda yani yeni bina.
Dış üniteyi balkona koyacağım yani dış ünite ile iç ünite arası 25-30 cm mesafe olacak.

Ev kiralık olduğu için çıkarken söküp götürme durumu da var.

Arkadaşım öncelikle foruma hoş geldiniz.

12 m2 için 9 luk makine çok rahatlıkla yeterli. Samsung almayın başınızı belaya sokarsınız. Boş verin 5 yıl garantiyi. Kondenser alüminyum ,2 sene sonra delinir.Uğraşır durursunuz tüketici mahkemesi vs.İnv. konfor için alınır.Ama yazın 2-3 ay için tüketim ekonomisi fiyat farkını zor karşılar. 2000 TL lerde orta sınıf  inverter klima alabilirsiniz. Airfel,Zibro,Haier ,Diamond ,Midea gibi.Ama derseniz ki daha ekonomik fiyat on-off alayım ,artık piyasada yok.tek tük Tekzen de daylux var alabilirsiniz 9 luk olanı.

Çok teşekkür ederim. Peki bu önerdiğiniz marka klimaları internetten uygun bir fiyata hangi siteden alabilirim?
Birde Airfel dışındaki markaları ilk defa duydum. 9.000'lik daikin fiyatları ortalama ne kadar?

(24/05/2015, 14:37)***** Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(24/05/2015, 13:27)mbirol Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Hayırlı olsun klimanız.Montaja yorum serbest mi?

montajı bende beğenmedim yazı yazdım atmadım. taslaklarda duruyor dün 19.55 te saatinden belli

Klima Forumu

nasıl bir saldırı yapcaksın markaya diye bekledim çünkü amacın üzüm değil bağcı senin Blank

çakaalll fiyat düşünce nebula yerine brezza önermeye başlıyorsun  millete arada az fark oduğu için nebulayla me nin korkunun ecele faydası yok be gulümmm kampanyadan sonrada gene 2-30 fazlasına bulur millete listedeki rakamlardan satmaları zor çünkü sen gene çatlarsın S17

o yazıyı kopyalıyorum şimdi.

Klima Forumu

O kadar yazdık kroki çizdik ama montaj öncesi fotoğraf niye paylaşmadım ben de bilmiyorum Smile Söylediğiniz gibi tesisat deliğini kirişin hemen altından açıp, üniteyi de kirişe bağlatabilirmişiz.

Ünitenin yan tarafında yaklaşık 5cm'lik boşluk var, yine ünitenin o tarafındaki panelle birlikte hava çıkışı yan duvardan 20-25cm kadar aralıklı. Önündeki alanda oturulmuyor. Tam karşısında da salon kapısı var, bildiğiniz gibi diğer odalara da maksimum fayda etmesi için düşünmüştüm.

Söylediğiniz gibi çarpma durumu olursa ünitenin olduğu odada otururken fanı en düşük seviyede çalıştıracağız sanırım. Zaten salonu güle oynaya soğutacak gibi duruyor.

Birşey ifade ederse montaj sonrası ölçüm değerlerini de paylaşayım.

Hava emiş sıcaklığı iç 13,5 derece
Hava emiş sıcaklığı dış 34 derece
Hava üfleme sıcaklığı iç -0,4 derece
Hava üfleme sıcaklığı dış 40,5 derece
Alçak basınç 1 bar
Yüsek basınç 10 bar

hayırlısı olsun artık ama çok zor değil yukarı aldırmak birazda bize göre sola çektirmek. gene kapıyı görür merak etmeyin çabuk akar soğuk hava. yüksek fanda çalışmazsa diğer odalar etkisi çok düşer çünkü.

soğutmasından korkmayın soğutur. değerlerde çok güzel derece ölçümleri. bar ölçümlernden vs anlamam ben.

4 derece ağız çıkış sıcaklığı çok güzel.

not: servisede kızdım bu arada benolsam sizi dinlemez o montajı yapmazdım.

(24/05/2015, 15:23)***** Nickli Kullanıcıdan Alıntı: not: servisede kızdım bu arada benolsam sizi dinlemez o montajı yapmazdım.


Keşif sırasında ben söylemeden yer olarak, saatin bulunduğu duvarın ortasına konumlandırabiliriz demişlerdi. Ben buraya istediğimi söyledim. Ancak en azından ünitenin yukarı asılmasının sağlıklı olacağını söyleseler dikkate alırdım. Hayırlısı artık, su giderine çözüm üretmeye geldiklerinde bu konuyu da söylerim.

Bu da dış ünitenin fotoğrafı. Pencere bölümü çıkıntılı ve askı ayaklarının montajı da sıkıntılıydı. Ayrıca ytong olunca ayakları 3'er tane saplamayla bağladılar.


Klima Forumu


Konu Kapalı


Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Color Skins

Change Color:

Background Patterns:

Background Images:

Background Header:

Setting Panel

Main Options: