• Toplam: 13 Oy - Ortalama: 4.15
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
Gösterim Stili Konu Kapalı

Klima tavsiyesi 2015
(13/12/2015, 00:51)ozturk65 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: 3 Hafta evvel Airfel 18000 BTU Sezonal İnverter Klima aldım. 2750 TL para ödedim. Klimayı çalıştırdığım ilk günün ertesinde 3 ayrı komşum şikayette bulundu. Aşırı gürültülü çalışan cihazda bir sorun olduğunu düşünerek servisi aradım. DAIKIN yetkili servisinden gelen arkadaşlar, Klimanın sesinin normal olduğunu söylediler. Daikin marka ürünlerde böyle bir ses olmadığını fakat bu AIRFEL marka klimalarda bu sesin normal olduğunu söylediler. Ben bu gürültüyle bu cihazı kullanamayacağımı ve apartman yönetiminin bu klimayı kullanmama izin vermeyeceğini firma yetkililerine ilettim. İade alamayacaklarını söylediler. İade alıp yerine DAIKIN marka cihaz getirin ve aradaki farkı vereyim dedim. İade almalarının mümkün olmadığını söylediler. Bana iade alamayacağını söyleyen yetkililer neden beni bu cihazı alırken gürültülü çalıştığıyla ilgili uyarmadılar. Tüketici hakem heyeti ile görüştüm fakat cihazın ayıbı olmadan iade hakkımın bulunmadığını söylediler. Cihazın ayıplı olduğunu ıspat etmem için TSE ile görüşmem, ölçüm yaptırmam vs. gerekiyormuş.
Durumu DAIKIN bölge müdürü Emre İREN in mail adresinden yazarak kendisiyle paylaştım. Emre bey sağolsun, umruna koyup mesajıma cevap yazma tenezzülünde dahi bulunmadı. Bu adam DAIKIN Ege Bölge Müdürüymüş.
Şimdi çalıştırdığımda jenaratör gibi dışarıda gürültü çıkaran bir klimam var. Ben bu klimayı aldığım için 2750 TL kazıklandım.  2751 TL olmaz bu rakam ama SİZ SİZ OLUN BENİM GİBİ AKILSIZLIK EDİP DE UCUZ ET (AİRFEL) ALMAYIN...!!!

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun diyelim.. 

Bu makine den (aynı üretim yeri farklı markalar ile) bizzat biz 100 lerce sattık ve kesinlikle böyle bir şikayet yok bu makinelerde. Sizin makinede bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Forumlarda dahi bu makine serisinden alan 100 lerce kişi var. 

Ayrıca o gelen servis elemanı halt etmiş. Siz bir Tegora 18 lik takında ses görün. Servis merkezinin ilgisiz kalmasıda hoş değil tabiki.. 

Belli bir fiyatın üzerindeki ürünler için tüketici hakem heyeti yetkisi yoktur.. Tüketici Mahkemesi ne başvurabilirsiniz bu konuda.  Ama şunuda söylemeliyim ki, teknik datalarda yazan ses db üzerinde ses çıkmazsa hak iddiası olamaz. Bazı zamanlarda duvarlar da çok ses taşıyor. Makine nin yanında ses çok olmaz ama evlerin içine uğultu şeklinde gelir. Bu iş için 2 çözüm var. Öncelik çift taraflı lastik takoz, 2.  Olarak ta dış üniteyi yere sağlam zemine koymak. 

Bu model cihazdan (farklı markalarla) şu an TR de 20-30 binden fazla kullanılan klima vardır belki. 

Bunları savunma için yazmıyorum. Sizin makinede bir sıkıntı olabilir. 

Lütfen genel bilgi alma konularında özel mesaj atmayın.
Paylaştığın senindir,sakladığın değil (Yunus )

Önemli Konular için tıklayın

(12/12/2015, 14:40)Sota Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Ben Samsungu övmüyorum
Jangfrau Övüyorum Smile
Gecen gonderdim filtrenin
Fotolarini
Okadar siki olmasina ragmen
Orta fanda 27m2 mutlu mesutuz Smile

SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

jungfaru samsung değil höyer galiba.. en iyisidir o zaman

sen höyer al çok konuşma S17

Herkese Merhaba,

Nasibolursa inşallah çocuk bekliyoruz. Henüz erken tabi fakat yavaş yavaş 8 metrekare çocuk odası için iyi bir klima bakmaya başladım ama sizlerden bu klima hakkında görüşlerinizi almak istiyorum.
Mitsubishi srk 20 zjx-s klima ya gözü diktim. Özelliklerine bakınca baya tasarruflu görülüyor.

(14/12/2015, 00:08)rotasiz_45 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Herkese Merhaba,

Nasib olursa inşallah çocuk bekliyoruz. Henüz erken tabi fakat yavaş yavaş 8 metrekare çocuk odası için iyi bir klima bakmaya başladım ama sizlerden bu klima hakkında görüşlerinizi almak istiyorum.
Mitsubishi srk 20 zjx-s klima ya gözü diktim. Özelliklerine bakınca baya tasarruflu görülüyor.

20ZJX-S modeli nin karşılığı Mitsubishi Electric'te SF serisidir segment olarak.

ZJX-S  4000 TL civarlarında..
SF serisi 3000 TL civarlarında..


SF alın bence eurovent değerlerini daha önce araştırmıştım.

SF hem kampanya da, hemde 1000 TL daha uygun ..


SF emin olun ZJX-S ten daha kaliteli, gerek kumandasından gerek iç ünitesindeki plastik yapısından ben ZJX-S kullanıyorum fakat size SF tavsiye ederim segment aynı, bunu özellikle belirteyim.

Merhaba
Akdeniz sahilde batı cepheli ters dubleks, zeminde iki küçük oda üst kat 40 m2 salon mutfak ve sürme kapılı balkon. Komşuyla olan bir taraftaki duvarlar ve alt kat dış duvar içten izolasyonlu.Zeminlerde izolasyonlu laminat döşenecek. Isıtma öncelik tercihim.Niyetim odalara 2*9 luk Me. EF veya SF üst kat 24 lük GF olabilir ama burayada 18 lik EF veya SF taksak beni kurtarırmı.
Saygılarımla.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

(14/12/2015, 11:12)sirius Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba
Akdeniz sahilde batı cepheli ters dubleks, zeminde iki küçük oda üst kat 40 m2 salon mutfak ve sürme kapılı balkon. Komşuyla olan bir taraftaki duvarlar ve alt kat dış duvar içten izolasyonlu.Zeminlerde izolasyonlu laminat döşenecek. Isıtma öncelik tercihim.Niyetim odalara 2*9 luk Me. EF veya SF üst kat 24 lük GF olabilir ama burayada 18 lik EF veya SF taksak beni kurtarırmı.
Saygılarımla.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba. Ters dubleksler eğer taban-tavan mesafesinin yarı veya yarıya yakın kısmı toprak altında kalan tiplerde gerek ısıtma, gerekse soğutma da avantajlı. Durum böyle ise sf35 gayet yeterli gelir. Fakat müteahhit firmada çalışmam süresince gördüğüm hep bu tip dairelere yerden iklimlendirme uygulandığı. Zira ısınan havanın yukarı çıkması sebebiyle bazı insanlar toprağın doğal ısısını kışın yetersiz bulabiliyor ve alttan üşüme yakınmaları oluyor. Bu sebepten yerden uygulama daha çok tercih ediliyor. Odaların küçük olduğunu belirtmişsiniz. Şahsen çok sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Üst katta 40 m2 salon mutfak demişsiniz. American mutfak sanırım. İyi bir davlumbaz ile mutfak kaynaklı koku sorunu aşılabilir. Soğutma da iklimlendirme de öncelikli unsurlar arasında demiş olsaydınız orda biraz daha farklı çözümler düşünülebilirdi. Fakat ısıtma öncelikli dediğiniz için iş biraz daha kolay bu durumda. Üst kat izolasyon durumundan bahsetmemişsiniz. Akdeniz bölgesi için daha çok soğutmada önemli diye düşünebiliriz ama yine de bilmekte fayda var. Ayrıca bu belirttiğim durumlara göre değişmek kaydıyla, 18lik sf de yetebilir, 24lük seri de düşünülebilir. İnverter cihazların tasarımdan itibaren tüm süreçleri 7/24 çalışma prensibine göre yürütülüyor. Kullanım şekliniz böyle olacak ise 18lik bence kafi gelecektir. Nitekim on/off klima kullanım alışkanlıklarına göre inverter cihaz seçimi ve kullanımı zaten tavsiye edilmez. Ama bu şekilde kullanılacaksa 24lük bir cihaz daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum.
____________________________________________
İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise kötü kararlar sayesinde kazanılır.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum. Üst kat yan komşu bağlantım içeriden izolasyonlu ve zemine 10 mm laminat döşeteceğim.
Üst kat batı cephe ve sürmeli kapı balkon var.Ev yamaçta olduğu için yazın sıcaklık kısa bir zaman sürecinde sıkıntılı onun için sıcaklık benim için ön planda.
Kışın alt kat klimaları kullanarak Merdiven boşluğu vasıtasıyla üst kat havası değişirmi aynı şekilde yazın üst kat çalıştırılarak alt kata etkisi olurmu.
Saygılarımla


SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

(14/12/2015, 16:42)sirius Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum. Üst kat yan komşu bağlantım içeriden izolasyonlu ve zemine 10 mm laminat döşeteceğim.
Üst kat batı cephe ve sürmeli kapı balkon var.Ev yamaçta olduğu için yazın sıcaklık kısa bir zaman sürecinde sıkıntılı onun için sıcaklık benim için ön planda.
Kışın alt kat klimaları kullanarak Merdiven boşluğu vasıtasıyla üst kat havası değişirmi aynı şekilde yazın üst kat çalıştırılarak alt kata etkisi olurmu.
Saygılarımla


SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  Anladığım kadarıyla her kat çift daire şeklinde konumlandırılmış bir bina. Yan daireler arası yalıtımın cinsi nedir (ısı, ses, nem vs pek çok çeşidi var malum) bilemediğim için birşey demem zor ama, olmasa dahi doğal olarak dış cepheden daha yalıtımlı olacağı bir gerçek. Burda asıl dikkat edilecek husus, yan dairenin de ısıtma, soğutma, veya dört mevsim bazında iklimlendirme teknolojisi kullanıp kullanmıyor oluşu. Birkaç kez başımıza geldiğinden biliyorum. Dış cepheden daha çok ısı kaybına sebep olduğu da olabiliyor. Ustalardan öğrendiğim kadarıyla iki daire arasında kullanılan iklimlendirme çeşidi ve kullanılan ısılar arasında ki farktan kaynaklı bu kayıplar. Zannediyorum camlarda gördüğümüz yoğuşma benzeri bir durum. Yalıtımın cinsi ve türünü öğrenebilirseniz buna göre işin uzmanlarından sorup öğrenme şansım olur. Bunu bir dip not olarak düşebiliriz.
  Ayrıca dubleks dairelerde firma olarak üst katlarda uyguladığımız laminant döşeme tiplerinde ısı yalıtımı olmamasına dikkat ediyorduk. Burdaki ana mesele de, daha önce bahsettiğim ısınan havanın yukarı çıkışı. Elbette merdiven boşluğu havanın sirkülasyonu anlamında en etkin nokta olacak ama, klimaların kullanılacağı odaların kapı üstlerinden itibaren tavana kadar olan boşlukta ısınan havanın birikimi orada bulunan ısınmış havanın atıl kalacağı ölü noktalar olarak tabir edilirdi ustalarca. Bu açıdan üst katın laminant döşemesinde ısı yalıtım malzemesi kullanılmaması alt ve üst kat arasında kalan betonun bu ölü noktayı atıl vaziyetten çıkarıp ısıyı emmesi ve üst katta bir nevi yerden ısıtma durumu da oluşturmuş oluyor. Laminant döşeme seçiminizde buna dikkat ederseniz bence daha uygun olacaktır.
  Son sorunuza gelince; Kışın dediğiniz olur. Fakat yazın da aynı sistemin sağlıklı işlemesi için debisi yüksek, güçlü üfleme yapabilen bir klimanın üst katta konumlanmış olması gerekir. Soğuk ve sıcak havanın yer değiştirmesi de bir noktaya kadar bu duruma katkı sağlayacaktır ama asıl iç ortamda ki havanın sirkülasyonunu sağlayacak klima ünitelerine yük binecektir. Ki bu çokta verimli olmayacaktır. Bence siz alt ve üst katları mevsim boyunca 7/24 aktif olacak şekilde düşünün ve haftalık kullanım programınızı bu şekilde yapın. Zaten Kışın ısınan havanın üst kata çıkışı ordaki nisbeten daha büyük olan klimanın yükünü hafifletecektir. Aynı şekilde yazın iyi sirkülasyon sağlandığı takdirde yukarda çalışan klimanın alt kattaki daha küçük klimaların yükünü hafifleteceğini de hesaba katarsak, sarfiat anlamında sizi sıkıntıya sokmayacaktır. Burda ana husus doğru tercihler ve doğru kullanım. Yeni nesil klimalar verimlilik anlamında ideal şartlar ve doğru kullanımda en doğru tüketim değerlerinde optimum seviyede çalışacak biçimde tasarlanır ve piyasaya sürülür. Maalesef ülkemizde klimadan korkunun en büyük ve bence yegane sebebi bilinçsiz kullanım. Doğru metrajlar, doğru yalıtım, bu değerlere oranla doğru klima tercihi ve elbette en büyük etken olan doğru kullanım bileşkesi, bize diğer tüm iklimlendirme çeşitleri arasında en verimli olanın klima olduğunu işaret eder.
  Ayrıca şu an çoğu markada kampanyalar var. Me, daikin, mhi, panasonic, toshiba, vs gibi alternatif cihaz ve fiyatlar anlamında uygun bir zaman aralığındayız. Bunu da değerlendirebilirseniz iyi bir yatırım yapmış olursunuz. Yalıtım cinsi ve türünüzü öğrendiğinizde isterseniz o konuyla ilgili başlıkta bunu tekrar ele alabiliriz.
____________________________________________
İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise kötü kararlar sayesinde kazanılır.

Merhaba WhiteNight öncelikle benim için değerli bilgiler verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Komşu ile bağlantılı duvara ben 5 cm taş yünü ve alçıpan yaptırdım. Çünkü duvarlar ince olduğu için ses izolasyonu yaptırmak zorunlu hale gelmişti. Yazdığınız gibi üst kata 3mm kapron yapmak ısı transferi açısından yeterli olacak sanırım .Üst kata 18 lik yeterlimidir.Ayrıca bana önerebileceğiniz marka ve model varmıdır, ileride keşke dememek için doğru adım atmak istiyorum.
Saygılarımla

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

(14/12/2015, 21:26)sirius Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba WhiteNight öncelikle benim için değerli bilgiler verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Komşu ile bağlantılı duvara ben 5 cm taş yünü ve alçıpan yaptırdım. Çünkü duvarlar ince olduğu için ses izolasyonu yaptırmak zorunlu hale gelmişti. Yazdığınız gibi üst kata 3mm kapron yapmak ısı transferi açısından yeterli olacak sanırım .Üst kata 18 lik yeterlimidir.Ayrıca bana önerebileceğiniz marka ve model varmıdır, ileride keşke dememek için doğru adım atmak istiyorum.
Saygılarımla

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tas yunu an itibariyle betinarme binalarda uygulanmasi en ideal yalitim malzemelerinden biri. Dogru tercih yapmissiniz. Ayni sekilde dis cepheye bakan duvarlara da icten yalitim sizi oldukca rahatlatacaktir. Cihaz tavsiyelerine gelince, bu aslinda yerinde tesbitle daha isabetli bir nokta. Burda ancak sizin yazdiklarinizdan zihnimizde ne kadar canlandirabiliyorsak o kadar yorum yapilabilir. Ama genel olarak, me sf-ef-fh serileri, daikin shira-emura-g serileri, panasonic erheria serisi, mhi srk zjx serisi (bundansa me sf daha iyidir bence), haier tide-geos-brezza serileri, birde york sierra serisi uygun fiyatli urun olarak dusunulebilir. Boyle birkac onerilen marka ve model mevcut. Genel manada isin erbablari bu marka ve modeller disina cikmazlar. Nitekim tavsiye etmekte bir miktar risk. Sonucta kul yapisi. Bir sorun ciktiginda tavsiye eden kendini saglama almak isteyecektir.

LeTv X600 cihazımdan gönderildi
____________________________________________
İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise kötü kararlar sayesinde kazanılır.


Konu Kapalı


Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Color Skins

Change Color:

Background Patterns:

Background Images:

Background Header:

Setting Panel

Main Options: