• Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
Gösterim Stili

İzmir gazın yeni uygulaması tehlikeye davet çıkarıyor
#1
İzmir gazın son 1-2 senedir uyguladığı projelerde güvenlik zafiyeti veren uygulamaları, tehlikeye davet çıkarıyor. Sanırım maksat altyapıyı biraz daha ucuza getirip, abonelik te adeti arttırmak. 
İlk  uygulamalarda bina girişinde otomatik kesici seloneid ler vardı, acil butonu ve sismik kapama için. Yani binada acil bir durumda tek bir düğmeye basarak binadaki tüm gaz girişini kesiyorsunuz. Aynı zamanda deprem anında da sismik sarsıntı ya özel uyarı cihazı ilede otomatik kesiliyor du gaz. Şimdiler de bu uygulama kalkmış. Girişe bir küresel vana koydun mu iş bitiyor. 
İkinci olaraksa daire girişlerinde ki seloneid kesiciler artık yok. Eski uygulamada ev içine takılan gaz kaçak alarmı ikaz verince, dairenin gaz girişi otomatik kesiliyor du. Şimdi oda yok olmuş. Bence ev içinde sadece gaz kaçak alarmı değil, bunun yanında acil butonuna olmalı. Ama bırakın onu en basit bir sistemi bile göz ardı etmişler artık. 
Üçüncü ise ilk zaman bırakın binanın tapusunu, oturma raporu, hatta kat mülkiyeti olmadan gaz bağlamıyorlar dı. Şimdi bina tapusu olmayan (arsa tapulu) zaten kaçak olan yapının oturma raporu olamaz. Yani aslında statüsü gece kondu olan binalara da gaz bağlıyorlar. Bilen bilir, en çok kaçak yapı stoğu İzmir dedir. Buca nın Gediz mahallesi vardır, nerede ise tamamı kaçak yapı. Yine Karabaglar, Menderes, Karşıyaka Gümüşpala, Yamanlar, Bornova Osmangazi, Pınarbaşı vs de nerede ise tamamı ruhsatsız yapılmış binalar dolu. Ve hala da buu surum devam ediyor. Dur diyen yok. Yap binayı, zabıta gelsin 3-5 bin TL ceza kessin oldu bitti. 

      

Lütfen genel bilgi alma konularında özel mesaj atmayın.
Paylaştığın senindir,sakladığın değil (Yunus )

Önemli Konular için tıklayın

#2
Ülkemizde her iş böyle maalesef. İstanbulda' da durum aynı.

#3
Gaz dağıtım firmaları her ne kadar kendi uygulamalarını yapabilirlersede bu işin klavuzu TS7363. Buna uymaları gerekir. Normalde hiç bir ana kolon tesisatında selenoid vana uygulaması yoktur. İç tesisata gelince sadece müstakil evlerde ve mutfağı aydınlıka bakan dairlerde gaz alarm cihazı ve selenoid vana kullanılması zorunlu.
Gaz alarm cihazlarının sensör ömrü ortalama 3 sene. Bu nedenle güvenebileceğiniz en sağlıklı şey cama açılan menfezler. Kolon içinde bina sahanlığının en üstüne açılır. Bu menfezler kapatılmazsa kolay kolay bir sorun çıkmaz. Gaz zehirlemez  ama kombi yada şofben bacasından çıkan duman aynı araba eksozu gibi zehirlidir.
Emniyet için:
1- Menfez asla kapatılmamalı,
2- gaz tesisatında gaz dağıtım firmasının haberi olmadan asla değişiklik yapmamalı,
3- Yetkisiz kişilere asla iş yaptırılmamalı.





Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Color Skins

Change Color:

Background Patterns:

Background Images:

Background Header:

Setting Panel

Main Options: