(10/03/2015, 15:33)kemalwebnet Nickli Kullanıcıdan Alıntı: (10/03/2015, 14:37)***** Nickli Kullanıcıdan Alıntı: @mbirol sen kepek ekmoğu (ekmoğu, lazca yanlış anlaşılmasın) yiyordun değilmi. yararlı ya o yüzden öyle değilmi. akıllım benim beyaz ekmek ye daha iyi..
Diğer konuda @***** abimiz beyaz ekmek tavsiye etmiş siz ne diyorsunuz?
http://i.imgur.com/8UrKL0D.png
mesajı kısaltmak için resim linki olarak işledim alıntıyı.
http://hastaliktasagliktagelismelerhaber...ekmek.html
sevgili Kemalwebnet kardeşim teşekkürler konu için. çok faydalı bir konu olacak. işlemiş olduğunuz kaynak içinde ayrıca teşekkürler.
Kemal, kardeşim. ben tabiki özellikle sataştım
@mbirol ustaya. hocam maalesef Canan Karatay hocanın dedükleri benim ağzı tatdımı çok destekliyor. ister kepek olsun ister çavdar vs. daha 2-3 akşam önce gene bahsetti Canan hoca.
(hani kepek ekmek mevzuu Peygamber efendimizin, ekmek tercihinde kepeği alınmış ekmeği yemezdi sözüne dayanıyor ya.) işte Canan hoca artık o buğday yok diyor herzaman. peygamber efendimzin zamnında ekmekte 12 veya 14 kromozom varken şuan (yanlış hatırlayabilirim. son konuşması internet düşmemiş diğelerinide izleyip bulmak şimdi zor geldi. daha sonra bakarız tabi yine.)
42 kromozom var diyor.
ayrıca 23000 çeşit gliadin bulunuyor diyor. glutenden ziyade gliadin proteininib daha tehlikeli olduğunu söylüyor. yani buğday diye bir şey yok artık. ha beyaz ekmek yemişsiniz ha kepek diyor.
Çünkü buğdayın içindeki gluten ve gliadin gibi birçok buğday proteini beynimizi etkileyerek bağımlılık yapıyor. İnsan vücudu için en alerjik protein "gliadin"dir.
Bağırsaklardaki küçük tüyleri harap eder. Kronik bağırsak hastalıklarının sebebidir https://tr-tr.facebook.com/Canan.Efendig...0612973670 özellkle büyüttüm ne kadar kötü bir durum.
sizin işlemiş olduğunuz kaynak bilgileri tabiki şimdiye kadar hepimizin tercihiydi.
hocam birde şu var bunca zararının yandında aşırı koruyucu katkı maddelerini. çok fazla kullanıyoruz. ben bu kepek ekmeğinde çavdar ve diğerlerinde bir sahtelik olduğunu belki 8-9 yıl öncesinden sezinliyordum.
gaz yapması açısından ta 80 lerin ortasından beri ben ben pek tercih etmezdim bu tür ekmekleri. ama ozamanlar bir lezeet vardı bu mübarek ekmeklerde. üstelik halk ekmekten alırdım normal fırınlar pek yapmazlardı ozaman kepek ekmeği. tuzsuz ekmek yaparlardı mısır binde bir fırında bulunurdu. işte o tarihlerdede 85 lerde yavaş yavaş buharlı ekmek fırınları yapılmayada başlanmıştı. o ekmekte gene gayet güzeldi çünkü unlara tam krouyucu katılmıyordu sanrım ondan tadı tam bozulmamıştı.
ama son 10 yıldır bu ekmeklerin tadlarıda aşırı derecede acılaştı özellikle carrefour real gibi fırını olan hipermarketlerden aldığımız ekmekler gerçekten acı oluyordu. ilaç tadı vardı.. ben birde bu tadı çok iyi alabiliyorum.
(ayrıca bazı beğenilen hazır gıdalarda. yiyeceği yerken bu tadı almasamda.. yemekten hemen yarım saat sonra ağzım zehir gibi olur. az birazda gurmelik var bende. mesela ketçap hazır dönerler nugget lar vs ek olarak hazır çorbalardada direkt alıyorum bu tadı. Allah affetsin iğrençtir o çorbalar. 2-3 gündür toz zencefili soğuksuda karıştırıp içiyorum uyumadan önce uykudan sonra ağız tadım okadar güzel uyanıyorumki. ama normal zamanlarda kulndığım ilaçların tesiriylede zehir gibi bir ağızla uyanıyorum.) özelliklede dev hipermarketlerde imal edilen ekmeklerde durum böyle mahalle fırınlarındada yok değil ama okadar olmasada eski tad yok.
birde şu var lezzet ve katkı açısından normalde bakkalrdan aldığımız ekmekler pütür pütür dökülüyor özelliklede ucuz ekmek satan bazı bakkalrda marketlerde. adam odun fırın ekmeği satıyorum diyor makine ekmeği. her ne olursa olsun odun fırında pişen ekmek unu kalitesizde olsa, genede fena olmuyor. diğerlerine göre tabi.
mesela bimlerde satılan ekmek olsun bizim burada maltepe halk ekmek var. resmen Allaha emanet bu ekmekler. ama halk öyle bir alışmışki ara sıra denk geliyorum bimde diyorum bari şu odun yazanı alın aldığım cevap çok ilginç çocuklar yemiyor ekmeğin tabanı biraz sert diye. buyrun burdan yakın gerisi boşş.
şimdi bizim sevgili hükümetimiz kepek oranını artırdık tuzu düşürdük derken, acaba ne söylediğinden haberdarmı. ekmekteki boyayı görmüyorlarmı fırıncılar birliği başkanı ekmekte boya yok derken üretim yapan ne diyor....
http://www.gidahareketi.org/Uretici-Itir...aberi.aspx sen neden bahsediyorsun be sen kimi denetliyorsunda konuşuyorsun. tuz zararlı felanda değil okadar sen önce rafine tuzu yasakla undaki katkı maddelerini yasakla be gafil.
hep naylon göz boyama işleriyle uğraşıyorlar, mısır şekeri üretimini özel yasa çıkartıp artıran kim acaba bu ülkede..
değerli arkadaşımız
@fluminense de yazmışlar. durum maalesef böyle. çoğu fırın gemisini zor yürütüyor. ülkede vahşi bir kapitalizm var batan batana azçok bende gıda işini bilirim. kesinlikle kalifiye eleman çalıştıramaz ufak esnaf.
büyüklerde çalıştırmaz çok para vermemek için.
e peki nerede bu laflar sen ufak esnafı vergi deposu olarak gör sorunun nedir diye sorma sonrada bas cezayı. büyüklerlede işbirliği yap.
mbirol bile sapıtmış büyük firmalara sataştığı bir ortamda yaşıyoruz gerçi onunki alışkanlıkta
ama hala akp diyor yaşasın Zart Forum sapığı kemal1414, mbirola karşı.. o bile çıkarı bozulunca hdpli bile oldu
bir dolu taslağım var hala yayınlayamadım bu sağlık konusuyla ilgili. size Bimer döner bu huyları güzel eski hükümetler zamanında dönüşte olmazdı. ama çözerlermi çok firma ufaksa anasını ağlatırla ardında hatırlı adamlar yoksa. fırıncı RizeLU değulse felan gibi.. çünkü bir iki işim haricinde hep marko paşa gibi davrandılar. alo sağlıkta aynı.
son olarak tabiki genede elden geldiğince kepekli ürünleri tercih etmeliyizde. benim Birola sataştığım mesele bunlardan bir haber
aman sizde dikkat edin o trabzon ekmekleri felan hepsi çakma istanbulda yapılanlar. zatençoğuda izmitte büyük bir veya birkaç üretici fırından geliyor. (pazarlarda satılan köy ekmeği olayı palavra izmit ekemği hepsi.) kendi üreten fırınlarada denk gelmek önemli.
bakın ben size buraya
@mephisto26 arkadaşı ekleyeyim o size eskişehirden çukurhisar ekmeği göndersin bir kaç kez gitmiştim eskişehire burda satılan trabzon ekmeği neki onun yanında. mutlaka trabzonda satılan tam ekmektir burada anca hayalini görebiliyoruz. adam koskoca ekmeği 2,5 3 tl ye satıyor. yahu bu benim dediğim ekmek 3,5 tl idi belki 2 yıl önce.
hele öyle komik bir olay varki bir tane fırın bu sahte vakfıkebir ekmeğini kendisi yapmıyor pazarlardaki gibi izmitten getirtip 6 tl ye satıyor. pazarlarda ise en son yazın aldıydım 2,5 tlydi. şimdide olsunda 3 olsun. vermişler katkıyı bulamışlar üstünü una 1 gün dursun ayanı bakkal ekmeği.
bu yaz rivaya gittm orada yaşlı teyzeler yolda ekmek satıyordu. 2 tane denemek için aldım 5 tl den keşke 10 tana alsaydım orijinal ekmekti. şimdi gitsem bulama o ekmeği zaten uzak, birde deniz mevsimi olmadığından kimden bulucaksın.
artık bu yazıdaki harf hataları devrik cümle vs olmuştur sonra düzeltirim