• Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
Gösterim Stili

Ekmeğimizle Oynanıyor mu?
#1
(10/03/2015, 14:37)***** Nickli Kullanıcıdan Alıntı: @mbirol sen kepek ekmoğu (ekmoğu, lazca yanlış anlaşılmasın)  yiyordun değilmi. yararlı ya o yüzden öyle değilmi. akıllım benim beyaz ekmek ye daha iyi..


Diğer konuda @***** abimiz beyaz ekmek tavsiye etmiş siz ne diyorsunuz?


Günümüzde bir çok çeşit ekmek var. Ancak bu kadar çeşit içinde hangisini tercih etmek gerekir, hangisi en faydalı olanı diyorsanız yazımızı dikkatlice okuyun.

Beyazlatılmış yani saflaştırılmış undan yapılan ekmek, marketlerde beyaz ekmek ( Francalı ekmek ) olarak satılır. Bu ekmek, tüm diğer ekmekler içinde besleyici değeri olarak en değersiz olanıdır. Buğday unu saflaştırıldığı için tüm değerli besin maddeleri de neredeyse yok edilmiş olur.Bu nedenle besleyici değeri çok düşük ekmek sınıfına girer. Ayrıca kalori değeri de tüm diğer ekmeklerden daha yüksektir.

Kepek ekmeği ise, içerik olarak değerli bir ekmektir. Barsakların daha düzenli çalışmasına yardımcı olur ve bizi kabızlıktan korur. Ancak aşırı kepek metabolizma da kalsiyum, demir gibi bazı minerallerin emilimine engel olabilmektedir. Bu nedenle aşırı kepekli ekmekler yarardan çok zarar getirebilmektedir. Çavdar ekmeği ve mısır ekmekleri de içerik olarak değerli ekmeklerdir.Çavdar, kepek ve mısır unlarında guluten maddesi bulunmadığından tek başlarına kabaramazlar, bu nedenle guluten ihtiva eden unlarla karıştırılarak ekmek yapılırlar. Mısır ekmeği daha çok tava ekmeği olarak yapılmaktadır, buna da bir nebze yağ koyulur. Bu da ekmek, kurabiye arası bir şey olur. Bu da ekmeğin manasını bozar.

Tam buğday unundan yapılan ekmek çok iyidir. Bir çok B Vitamini ve diğer mineraller unun içindedir. Bu undan yapılan ekmek de içerik olarak kaliteli ekmek sınıfındadır. Özellikle Kemoterapi ve Radiyoterapi sırasında B Vitaminleri kaybı büyük olduğundan, bu tip ekmekle beslenmek büyük yarar sağlar.

Ayrıca bir de Yulaf ekmeği vardır ki, ekmeklerin Prensidir. Suda eriyen lif ihtiva etmesine rağmen kabızlığa iyi gelir, kolesterol düşürücüdür ve aynı zamanda içerik olarak çok değerlidir. Keşke saflaştırılmış ekmekler yerine herkes yulaf yada tam buğday unundan yapılmış ekmekleri yese. Gayet tabii, bu durum yalnızca ekmekler için değil tüm tahıl gurupları için geçerlidir. Örneğin saflaştırılmış yani beyazlatılmış pirinç içerik olarak çok değersizdir. Halbuki saflaştırma olayını abartmasalar veya beyaz pirinç tutkunluğunu bırakıp daha az saflaştırılmış pirinç satın alarak tüketsek çok daha iyi beslenmiş oluruz. Bulgurda da durum aynı beyazlatılmamış en doğal bulguru veya diğer tahıl ürünlerini satın almak en doğru yaklaşımdır. Tahıllarda tahmininizden çok daha fazla vitamin, mineral ve elzem aminoasitler vardır. Ayrıca unutmamak gerekir ki, aşırı miktarda saflaştırılmış besinler, özefagus, karaciğer, mide ve pankreasın kansere karşı olan direncini azaltmaktadır.

Tavsiyemiz ekmeği hayatınızdan kaldırmayın, ama tercihiniz mutlaka tam buğday unundan ya da yulaftan yapılmış ekmekler olsun. Ya esmer pirinci tercih edin, yada mutlaka bulgur yiyin.

http://hastaliktasagliktagelismelerhaber...ekmek.html

#2
Ekmekte kaliteden ziyade biz ekmekte hijyene razı hale geldik..Yukarda sayılan ekmek türlerinden biz tam uğday olanını tercih ediyoruz küçük yerde yaşamanın verdiği avantajla en sağlıklısını tüketiyoruz fakat daha geçen hafta sonu kahvaltıda Fethiyedeki Ü*A* taş fırından ekmek aldım.Ekmekte afedersiniz fare pisliği topaklanmış halde çıktı..Aldığım yere gittim söyledim şikayette bulunacağım,insan sağlığıyla oynayamazsınız vs bir sürü şey saydım..Adam ekmeği aldı inceledi kızardı bozardı bir şey diyemedi sonradan saçmalayıp: ''ver abime raftan bir ekmek'' dedi.Komedi gerçekten adamın durumu kotarma çabasına hayran kaldım.Tarım İlçe Müdürlüğüne maille şikayette bulundum.1 hafta geçti onlardan ses çıkmayınca Tarım İlçe Müdürlüğünü görevi ihmalden BİMER'e şikayet ettim..Bakalım ne çıkacak? Biraz sordum soruşturdum ilgili işletmeye ceza kesmekle kalınmayıp sanırım kamu davası açılıyormuş..Çok ciddi yaptırımlar var,bakalım ne olacak?

#3
(10/03/2015, 17:16)fluminense Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Ekmekte kaliteden ziyade biz ekmekte hijyene razı hale geldik..Yukarda sayılan ekmek türlerinden biz tam uğday olanını tercih ediyoruz küçük yerde yaşamanın verdiği avantajla en sağlıklısını tüketiyoruz fakat daha geçen hafta sonu kahvaltıda Fethiyedeki Ü*A* taş fırından ekmek aldım.Ekmekte afedersiniz fare pisliği topaklanmış halde çıktı..Aldığım yere gittim söyledim şikayette bulunacağım,insan sağlığıyla oynayamazsınız vs bir sürü şey saydım..Adam ekmeği aldı inceledi kızardı bozardı bir şey diyemedi sonradan saçmalayıp: ''ver abime raftan bir ekmek'' dedi.Komedi gerçekten adamın durumu kotarma çabasına hayran kaldım.Tarım İlçe Müdürlüğüne maille şikayette bulundum.1 hafta geçti onlardan ses çıkmayınca Tarım İlçe Müdürlüğünü görevi ihmalden BİMER'e şikayet ettim..Bakalım ne çıkacak? Biraz sordum soruşturdum ilgili işletmeye ceza kesmekle kalınmayıp sanırım kamu davası açılıyormuş..Çok ciddi yaptırımlar var,bakalım ne olacak?


Çalışma bakanının "Sorunlu madenleri kapatacağımız zaman işveren 50 kişiyi devreye sokuyor" dediği bir ülkede hiç bir şeye inanmamak lazım.

#4
(10/03/2015, 15:33)kemalwebnet Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(10/03/2015, 14:37)***** Nickli Kullanıcıdan Alıntı: @mbirol sen kepek ekmoğu (ekmoğu, lazca yanlış anlaşılmasın)  yiyordun değilmi. yararlı ya o yüzden öyle değilmi. akıllım benim beyaz ekmek ye daha iyi..


Diğer konuda @***** abimiz beyaz ekmek tavsiye etmiş siz ne diyorsunuz?



http://i.imgur.com/8UrKL0D.png
mesajı kısaltmak için resim linki olarak işledim alıntıyı.

http://hastaliktasagliktagelismelerhaber...ekmek.html

sevgili Kemalwebnet kardeşim teşekkürler konu için. çok faydalı bir konu olacak. işlemiş olduğunuz kaynak içinde ayrıca teşekkürler.

Kemal, kardeşim. ben tabiki özellikle sataştım @mbirol ustaya. hocam maalesef Canan Karatay hocanın dedükleri benim ağzı tatdımı çok destekliyor. ister kepek olsun ister çavdar vs. daha 2-3 akşam önce gene bahsetti Canan hoca. (hani kepek ekmek mevzuu Peygamber efendimizin, ekmek tercihinde kepeği alınmış ekmeği yemezdi sözüne dayanıyor ya.)

işte Canan hoca artık o buğday yok diyor herzaman. peygamber efendimzin zamnında ekmekte 12 veya 14 kromozom varken şuan (yanlış hatırlayabilirim. son konuşması internet düşmemiş diğelerinide izleyip bulmak şimdi zor geldi. daha sonra bakarız tabi yine.)
42 kromozom var diyor.

ayrıca 23000 çeşit gliadin bulunuyor diyor. glutenden ziyade gliadin proteininib daha tehlikeli olduğunu söylüyor. yani buğday diye bir şey yok artık. ha beyaz ekmek yemişsiniz ha kepek diyor.


Çünkü buğdayın içindeki gluten ve gliadin gibi birçok buğday proteini beynimizi etkileyerek bağımlılık yapıyor. İnsan vücudu için en alerjik protein "gliadin"dir.
Bağırsaklardaki küçük tüyleri harap eder. Kronik bağırsak hastalıklarının sebebidir


https://tr-tr.facebook.com/Canan.Efendig...0612973670

özellkle büyüttüm ne kadar kötü bir durum.

sizin işlemiş olduğunuz kaynak bilgileri tabiki şimdiye kadar hepimizin tercihiydi.

hocam birde şu var bunca zararının yandında aşırı koruyucu katkı maddelerini. çok fazla kullanıyoruz. ben bu kepek ekmeğinde çavdar ve diğerlerinde bir sahtelik olduğunu belki 8-9 yıl öncesinden sezinliyordum.

gaz yapması açısından ta 80 lerin ortasından beri ben ben pek tercih etmezdim bu tür ekmekleri. ama ozamanlar bir lezeet vardı bu mübarek ekmeklerde. üstelik halk ekmekten alırdım normal fırınlar pek yapmazlardı ozaman kepek ekmeği. tuzsuz ekmek yaparlardı mısır binde bir fırında bulunurdu. işte o tarihlerdede 85 lerde yavaş yavaş buharlı ekmek fırınları yapılmayada başlanmıştı. o ekmekte gene gayet güzeldi çünkü unlara tam krouyucu katılmıyordu sanrım ondan tadı tam bozulmamıştı.

ama son 10 yıldır bu ekmeklerin tadlarıda aşırı derecede acılaştı özellikle carrefour real gibi fırını olan hipermarketlerden aldığımız ekmekler gerçekten acı oluyordu. ilaç tadı vardı.. ben birde bu tadı çok iyi alabiliyorum.


(ayrıca bazı beğenilen hazır gıdalarda. yiyeceği yerken bu tadı almasamda.. yemekten hemen yarım saat sonra ağzım zehir gibi olur. az birazda gurmelik var bende. mesela ketçap hazır dönerler nugget lar vs ek olarak hazır çorbalardada direkt alıyorum bu tadı. Allah affetsin iğrençtir o çorbalar. 2-3 gündür toz zencefili soğuksuda karıştırıp içiyorum uyumadan önce uykudan sonra ağız tadım okadar güzel uyanıyorumki. ama normal zamanlarda kulndığım ilaçların tesiriylede zehir gibi bir ağızla uyanıyorum.)

özelliklede dev hipermarketlerde imal edilen ekmeklerde durum böyle mahalle fırınlarındada yok değil ama okadar olmasada eski tad yok.

birde şu var lezzet ve katkı açısından normalde bakkalrdan aldığımız ekmekler pütür pütür dökülüyor özelliklede ucuz ekmek satan bazı bakkalrda marketlerde. adam odun fırın ekmeği satıyorum diyor makine ekmeği. her ne olursa olsun odun fırında pişen ekmek unu kalitesizde olsa, genede fena olmuyor. diğerlerine göre tabi.

mesela bimlerde satılan ekmek olsun bizim burada maltepe halk ekmek var. resmen Allaha emanet bu ekmekler. ama halk öyle bir alışmışki ara sıra denk geliyorum bimde diyorum bari şu odun yazanı alın aldığım cevap çok ilginç çocuklar yemiyor ekmeğin tabanı biraz sert diye. buyrun burdan yakın gerisi boşş.

şimdi bizim sevgili hükümetimiz kepek oranını artırdık tuzu düşürdük derken, acaba ne söylediğinden haberdarmı. ekmekteki boyayı görmüyorlarmı fırıncılar birliği başkanı ekmekte boya yok derken üretim yapan ne diyor.... http://www.gidahareketi.org/Uretici-Itir...aberi.aspx

sen neden bahsediyorsun be sen kimi denetliyorsunda konuşuyorsun. tuz zararlı felanda değil okadar sen önce rafine tuzu yasakla undaki katkı maddelerini yasakla be gafil.

hep naylon göz boyama işleriyle uğraşıyorlar, mısır şekeri üretimini özel yasa çıkartıp artıran kim acaba bu ülkede..

değerli arkadaşımız @fluminense de yazmışlar. durum maalesef böyle. çoğu fırın gemisini zor yürütüyor. ülkede vahşi bir kapitalizm var batan batana azçok bende gıda işini bilirim. kesinlikle kalifiye eleman çalıştıramaz ufak esnaf.
büyüklerde çalıştırmaz çok para vermemek için.

e peki nerede bu laflar sen ufak esnafı vergi deposu olarak gör sorunun nedir diye sorma sonrada bas cezayı. büyüklerlede işbirliği yap.

mbirol bile sapıtmış büyük firmalara sataştığı bir ortamda yaşıyoruz gerçi onunki alışkanlıktaBig Grin ama hala akp diyor yaşasın Zart Forum sapığı kemal1414, mbirola karşı.. o bile çıkarı bozulunca hdpli bile oldu M08

bir dolu taslağım var hala yayınlayamadım bu sağlık konusuyla ilgili. size Bimer döner bu huyları güzel eski hükümetler zamanında dönüşte olmazdı. ama çözerlermi çok firma ufaksa anasını ağlatırla ardında hatırlı adamlar yoksa. fırıncı RizeLU değulse felan gibi.. çünkü bir iki işim haricinde hep marko paşa gibi davrandılar. alo sağlıkta aynı.

son olarak tabiki genede elden geldiğince kepekli ürünleri tercih etmeliyizde. benim Birola sataştığım mesele bunlardan bir haber Big Grin aman sizde dikkat edin o trabzon ekmekleri felan hepsi çakma istanbulda yapılanlar. zatençoğuda izmitte büyük bir veya birkaç üretici fırından geliyor. (pazarlarda satılan köy ekmeği olayı palavra izmit ekemği hepsi.) kendi üreten fırınlarada denk gelmek önemli.

bakın ben size buraya @mephisto26 arkadaşı ekleyeyim o size eskişehirden çukurhisar ekmeği göndersin bir kaç kez gitmiştim eskişehire burda satılan trabzon ekmeği neki onun yanında. mutlaka trabzonda satılan tam ekmektir burada anca hayalini görebiliyoruz. adam koskoca ekmeği 2,5 3 tl ye satıyor. yahu bu benim dediğim ekmek 3,5 tl idi belki 2 yıl önce.

hele öyle komik bir olay varki bir tane fırın bu sahte vakfıkebir ekmeğini kendisi yapmıyor pazarlardaki gibi izmitten getirtip 6 tl ye satıyor. pazarlarda ise en son yazın aldıydım 2,5 tlydi. şimdide olsunda 3 olsun. vermişler katkıyı bulamışlar üstünü una 1 gün dursun ayanı bakkal ekmeği.

bu yaz rivaya gittm orada yaşlı teyzeler yolda ekmek satıyordu. 2 tane denemek için aldım 5 tl den keşke 10 tana alsaydım orijinal ekmekti. şimdi gitsem bulama o ekmeği zaten uzak, birde deniz mevsimi olmadığından kimden bulucaksın.

artık bu yazıdaki harf hataları devrik cümle vs olmuştur sonra düzeltirim

#5
(10/03/2015, 17:16)fluminense Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Ekmekte kaliteden ziyade biz ekmekte hijyene razı hale geldik..Yukarda sayılan ekmek türlerinden biz tam uğday olanını tercih ediyoruz küçük yerde yaşamanın verdiği avantajla en sağlıklısını tüketiyoruz fakat daha geçen hafta sonu kahvaltıda Fethiyedeki Ü*A* taş fırından ekmek aldım.Ekmekte afedersiniz fare pisliği topaklanmış halde çıktı..Aldığım yere gittim söyledim şikayette bulunacağım,insan sağlığıyla oynayamazsınız vs bir sürü şey saydım..Adam ekmeği aldı inceledi kızardı bozardı bir şey diyemedi sonradan saçmalayıp: ''ver abime raftan bir ekmek'' dedi.Komedi gerçekten adamın durumu kotarma çabasına hayran kaldım.Tarım İlçe Müdürlüğüne maille şikayette bulundum.1 hafta geçti onlardan ses çıkmayınca Tarım İlçe Müdürlüğünü görevi ihmalden BİMER'e şikayet ettim..Bakalım ne çıkacak? Biraz sordum soruşturdum ilgili işletmeye ceza kesmekle kalınmayıp sanırım kamu davası açılıyormuş..Çok ciddi yaptırımlar var,bakalım ne olacak?

dahada bulandırayımmı ekmekle ve gıda ilgili gerçekleri? boşver bulandırmayayım Smile mesel ekmek tavaları çok temiz değilse canını sıkma prılpırl olsa bile tava yapışmaması için ve kurum atmaması için kütburunlu hayvanın yağı sürrlüyor tavalara demiyim bari. yoksa dedimmi ya Big Grin

#6
Anam bahçedeki fırında odun ateşinde taş değirmende öğütülen sarı buğdaydan fırın ekmeği yapar..Yuvarlak böyle,hiç tepsi falan kullanmadan tekneden doğru fırına giderdi.Bayramdan bayrama memlekete gideceğimde 2 gün önceden sorar..Sen ne yapacağını bilirsin derim gittiğimde hazır olur.Yanımıza da 2-3 tane koyar uzun süre buzlukta saklar,böler böler yeriz.Ekmekte sağlık konusu açılınca aklıma geldi.Heyy gidi günler!!

#7
(11/03/2015, 00:00)fluminense Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Anam bahçedeki fırında odun ateşinde taş değirmende öğütülen sarı buğdaydan fırın ekmeği yapar..Yuvarlak böyle,hiç tepsi falan kullanmadan tekneden doğru fırına giderdi.Bayramdan bayrama memlekete gideceğimde 2 gün önceden sorar..Sen ne yapacağını bilirsin derim gittiğimde hazır olur.Yanımıza da 2-3 tane koyar uzun süre buzlukta saklar,böler böler yeriz.Ekmekte sağlık konusu açılınca aklıma geldi.Heyy gidi günler!!

insan duygulanıyor Allah ömür versin cümlesiyle.

fluminense kardeşim eskiden dediğiniz gibi, ya bahçede bir fırını olurmuş köy evlerinin yada köyde bir fırın olurmuş kadınların ekmeklerini vs pişirebilecekleri. şimdi köylerdede kalmadı artık. nesil yenilendikçe değiştikçe kötüye gidiyoruz.Klima Forumu

@mbirol @klimaforumu şu smileyi ekleyebilirmiyiz lsiteye gözüm seçmiyor göremedim listede Klima Forumu

http://i.imgur.com/yyGgONv.gif

#8
Aslında ekmek yapma makinaları var ev için ideal ama kimse uğraşmak istemiyor. Siz ununu suyunu vs içine atıyorsunuz oradan sonrasını kendisi hallediyor. Üşenmem yaparım diyenler için en ideali ekmek yapma makinasıdır.

Örnek olarak görmek isteyenler için

http://www.hepsiburada.com/liste/profilo...ryId=22276

#9
(12/03/2015, 13:16)kemalwebnet Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Aslında ekmek yapma makinaları var ev için ideal ama kimse uğraşmak istemiyor. Siz ununu suyunu vs içine atıyorsunuz oradan sonrasını kendisi hallediyor. Üşenmem yaparım diyenler için en ideali ekmek yapma makinasıdır.

Örnek olarak görmek isteyenler için

http://www.hepsiburada.com/liste/profilo...ryId=22276

Bu ekmek konusuna dalacağım ,özellikle ekmek yapımı konusunda tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.Zaman bulur bulmaz detaylı yazalım...

Kepekli Erkekler denim bu arada.
@*****

Lütfen genel bilgi alma konularında özel mesaj atmayın.
Paylaştığın senindir,sakladığın değil (Yunus )

Önemli Konular için tıklayın

#10
Benim el yapımı tam buğday unu ekmeklerimden bir kaç örnek.
      

Lütfen genel bilgi alma konularında özel mesaj atmayın.
Paylaştığın senindir,sakladığın değil (Yunus )

Önemli Konular için tıklayın





Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Color Skins

Change Color:

Background Patterns:

Background Images:

Background Header:

Setting Panel

Main Options: